Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az utolsó utáni pillanatban dőlt el, hogy Lángi Attila is rajthoz áll a jubileumi Szilveszter Rallyen. A Varga Racing Team pilótája mellé ez úttal ismét egyik ellenfele, Temesvári László ült be a BMW Z4-be. Ráadásul az nem is volt elég neki, hogy egyszer teljesítse az 53 kilométeres távot.

Lángi Attila: Még réges régen beszélgettünk Temesvári Lacival arról, hogy jó lenne összeülni egy verseny erejére, amire az év végi Szilveszter Rallye remek alkalomnak is mutatkozott. Úgy néz ki, a szezonbeli kategóriatársaim becsípődése ez, hogy együtt akarnak menni velem: tavaly ugyanis Halmos diktálta az itinert, most pedig ugye Temesvári jelentkezett be erre a feladatra. Habár ezt szépen, elméletben elterveztük, karácsony előtt annyi munkám jött össze a szervizben, hogy egyáltalán nem volt időm még csak gondolni sem a versenyzésre. 

Úgy voltam vele, hogy majd az ünnepek után összeszedem magamat, és felkészülök az évzáróra. Persze, ez se sikerült úgy, ahogy szerettem volna, de azért a Z4-et el tudtam vinni futómű-beállításra… 26-án késő délután kezdtem el összeszervezni a másnapi rajtunkat, aminek meg is lett a böjtje, hiszen a szervizeseink nagy része már nem is ért rá. (Mondjuk az is igaz, hogy sose azért megyünk ki erre a versenyre, hogy ott álljunk neki szerelni a BMW-t, mert ha kiesünk, akkor kiesünk…) De Laci is például csak 27-én reggel tudta meg, hogy aznap már kezdjük a pályabejárást, és akkor élesedik a nevezésünk a Szilveszter Rallyera. Ő persze azért nem így készült – ami érthető is.

A futam eszenciáját ezen felül még az adta, hogy külön kérvényeztük, hogy hadd teljesítsem kétszer a távot. Volt ugyanis két korábbi ígéretem, így hirtelenjében lett még két vendégnavigátorom. A zöld lámpát megadták, így a BMW két rajtszámmal vágott neki a versenynek. Így egy teljes kört Lacival, a másikat felesben a két alkalmi mitfahrerrel teljesítettem. Érdekesen volt, hiszen végig murva beállításokkal, száraz pályára való abroncsokkal mentünk. 

Az első napi gyorsok rendben voltak, kivéve a második rajtszámos második kör, hiszen ott egyszer csak felrobbant a kardán. Gyorsan szuperrallyra jelentkeztünk, a kocsit pedig még aznap este vittük is vissza a műhelybe javításra. A szakszerű segítségnek köszönhetően időben elkészültünk, így folytathattuk másnap a „küzdelmeket”. Szombaton pedig igyekeztünk a lehetőségeinkhez mérten gyorsan, és a nézőknek szépen autózni. Remélem, utóbbi valamelyest sikerült is.

Nagyon jól éreztük magunkat, fülig ért a szánk végig, de iszonyatosan el is fáradtunk. Azt hiszem, kihoztuk a maximumot a hétvégéből. Ez úton is köszönöm mindenkinek, aki segített bennünket a versenyzésben! És mindenkinek nagyon boldog új évet! 2019-ben folytatjuk…

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Montus Futómű Szerviz, Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, Janódob Kft., M Power Kft., www.nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, IXON & SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.gearbox.hu, S&T Consulting Hungary Kft., Sztárpadló Kft. – DIEGO Újpalota, DIEGO Soroksár, PIN-CAR Kft. – Minőségi Autófényezés, Magic Carwash – XIII. ker. Lehel Csarnok P1 szint, AutoCSHospital – Sérült, törött autók kárügyintézése, javítása garanciával

Legfrissebb cikkek