Raliversennyel búcsúzik a 2018-as versenyszezontól a Korda Racing, az év utolsó fellépésére a hagyományos Hungaroring-i évzáró versenyen, a Szilveszter Rallyn kerül sor.

Jubileumához érkezett a magyar rallysport hivatalos évzáró eseménye, idén immár huszadik alkalommal kerül megrendezésre az év utolsó napjaiban a Szilveszter Rally. A versenynek természetesen ebben az évben is Magyarország autósport szentélye, a Hungaroring Forma 1-es versenypálya ad otthont, a korábbi évekkel ellentétben azonban még nagyobb hangsúly kerül a legendás aszfaltcsíkra, a megrendezésre kerülő hat gyorsaságiból négyet is a kerítésen belül alakítottak ki a szervezők.

Szintén újdonság a korábbi évekhez képest hogy idén nem lesz éjszakai gyorsasági szakasz, így a pénteki nyitó napon két gyorsasági kerül terítékre, a fennmaradó négyet pedig szombaton teljesítheti a több mint 200 párosból álló mezőny. Ami viszont változatlan, hogy a Korda Raicng versenyzői idén is ott lesznek a rajtnál, és a csapat idén is esélyes a végső győzelemre.

„Hihetetlen, hogy milyen gyorsan elrepült egy újabb év.” – jegyezte meg Korda Erik a verseny rajtja előtt. „Immár számunkra is hagyomány, hogy pár nappal karácsony után, az év utolsó napjaiban kivonulunk a Hungaroringre és egy jó hangulatú versennyel teszünk pontot a szezon végére. Úgy érzem, hogy újabb sikeres évet hagyunk magunk mögött, melyek közül kiemelkedik a srácok Miskolc Rally utáni varázslata, amikor gyakorlatilag három nap alatt építették újjá az autót, a veszprémi futamgyőzelmünk és az ózdi dupla dobogós célba érkezés. Most azonban még vár ránk egy fontos feladat, mert bár a Szilveszter Rally egy buliverseny, számunkra most is ugyanolyan fontos, hogy a versenyzőink elégedetten szálljanak ki a verseny végén az autóból!”

A Korda Racing versenyzői a 20. Szilveszter Rallyn:
#3. Velenczei Ádám – Szedő Csaba, Skoda Fabia R5
#11. Fischer Dani – Buna Zoltán, Skoda Fabia R5
#22. Órai Balázs/Órai‐Tallér Zsuzsanna, Mitsubishi Lancer Evo IX
#34. Makovics Ádám/Diósi János, BMW E46 M3
#137. Tóth József/Borsfai Dávid, Peugeot 208 R2

A 20. Szilveszter Rallye programja - December 28. péntek
1. gyorsasági szakasz 8,1 km 10:06 (elsõ autó) – Hungaroring belsõ
2. gyorsasági szakasz 11,1 km 12:52 (elsõ autó) – Hungaroring belsõ (körgyors)

December 29. szombat
3. gyorsasági szakasz 5,75 km 09:05 (elsõ autó) – Hungaroring külsõ
4. gyorsasági szakasz 11,1 km 09:20 (elsõ autó) – Hungaroring belsõ (körgyors)
5. gyorsasági szakasz 5,75 km 12:00 (elsõ autó) – Hungaroring külsõ
6. gyorsasági szakasz 11,1 km 12:15 (elsõ autó) – Hungaroring belsõ (körgyors)

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, Stravia Kft, Ecowian Környezetbarát Tisztítószerek, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Euroaszfalt Kft., Betonútépítő, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, Inwatech Kft, Nógrádker Zrt., RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, K-P-K TransCoop Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Iter Építő, ZN-Tech, Tibuktu, PP Media, Equicom Kft, A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, Industrial Electro Service Kft, Szirt Bau Kft, Doktor Természet Kft, Steinerbrunner Győző, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Pápai Beton Kft, Travel 4 You, Csősz Trans Kft, Hyundai WIA, Origo CNC, Eftech Kft, Lead Design, Wimmer Trans Kft, L&L Trans Kft, Inter Cars, Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft.