Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Korán búcsúzott az I. Nyíregyháza Rally versenyéből az MR Racing Hondás párosa, az ifj. Fogarasi Attila - Papp Tamás duó, akiket egy olyan alkatrész hibája állított meg, ami lehet a világon sem ment még tönkre senkinek.

A csapat nagyon készült a versenyre, hiszen szinte új pályákon másfélszeres pontokért tehették volna fel az i-re a pontot, amivel a kategória bajnoki cím simán megszerezhető lett volna.

„Nagyon tetszettek a pályák a bejáráskor ezért is vártuk a Rally Európa bajnoki kandidáló nyíregyházi versenyt, ami pénteken az esti városi szakasszal kezdődött. Itt volt egy túlcsúszásunk, de egyben lehoztuk az autót a rengeteg nézővel tarkított pályáról” – mondta ifj. Fogarasi Attila.

Összesen három szakaszt teljesítettek, amiből kettőn is sikerült az első helyet behúzniuk, de a negyedik szakasz rajtja után tíz méterrel fel kellett adniuk a verseny.

„A szombati reggeli hosszú gyorson autóztunk egy kategória második helyet, a szűkebb részeken kaptunk ki. A következő szakaszon viszont kategória és 2WD Kupa első helyet mentünk, ez a gyors nagyon tempós volt, ez áll jól az autónak. Sajnos a negyedik szakaszon tíz méter után félre kellett állnunk. Csalódottak vagyunk, ez természetes, de amíg mentünk nagyon jól éreztük magunkat az autóban” – tette hozzá Attila.

Az autót egy olyan műszaki probléma állította meg, amit anyagfáradás okozott egy olyan alkatrészben, ami talán a világon sem állt még meg senkinek.

„Eltörött a himbatengelynek a külső csapágy fedele, ami beesett a szeleprugókhoz és kitámasztotta a szelepet és így utolérte a dugattyú. Utólag kiderült, hogy hasonló problémával még senki nem találkozott és valószínűsíthető, hogy anyagfáradás okozta a problémát” – zárta beszélgetést Szilágyi Tamás csapatkoordinátor.

A csapat idénre tervezett decemberi buli versenye így biztosan kimarad majd.

Köszönjük Partnereinknek: Jégszilánk Kft., Zeljenka Vállalkozás Szerszámkészítő és Fémalkatrész Gyártó Kft., Mirelit Mirsa Zrt., TMI Épületmenedzsment Kft., Balogh Szerviz-Trans Kft., Sicon Computers, GPsped Kft., Persped Kft., Prior Kft., Alox Kft., White PSL Trans Kft., Unit Design Kft., PSL Hungary Kft., Röplap Bt., Twolex Kft., Bervent Hő - és Légtechnikai Kft., Telor Elektromontage Kft., Teherati 2006 Kft., RodeoMAX Internet Szolgáltató, Fiscat Online Pénztárgép, Berger Stanc Kft., KBT Dekor Hungary Kft., GULF Oil Hungary, Wavecom Informatikai Kft., Gamma-Modul Kft., Rolling Wash Kft., Lozandro Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Selmeczi és Társa Mérnöki Kft., Winkler Gumiszerviz, Etik Trans Kft., ER-FA 2000 Faipari Kft., Kedvenc Kereskedőház Zrt., Pannon Led Kft., Galvox Felületkezelő Kft., Kereken-Pálya Kft., Vents Hungary Bodorvent Kft., Autogumiplaza-Pirelli, Autósport és Formula Magazin, Rally Café Magazin

Legfrissebb cikkek