Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Négy autóval érkezik az Országos Rallye Bajnokság idei szezonzáró állomására a Korda Racing, a csapat versenyzői a jövő évi Európa Bajnokság előzetes naptárában is szereplő Nyíregyháza Rallyn dobogós helyezésekkel szeretnék zárni az évadot.

Utolsó állomásához érkezett az Országos Rally Bajnokság idei küzdelemsorozata, az idei szezon zárására egy régi-új helyszínen, Nyíregyházán kerül sor. Korábban a Taurus és Zemplén Rallyk zajlottak ezen a vidéken, utoljára azonban 2009-ben járt erre a magyar bajnokság mezőnye. Az idei versenyévad utolsó állomása kiemelten fontos a versenyzők számára, hiszen pénteken hivatalosan is bejelentették, hogy ez a verseny is bekerült a Rally Európa Bajnokság jövő évi előzetes versenynaptárába. Az idei bajnoki kiírás szerint a megrendezett nyolc futamból a hat legjobbat tarthatják meg a versenyzők a végelszámolásánál, azzal a kitétellel, hogy Nyíregyháza Rallyt nem lehet eldobni, az itteni eredmények így nem csak a megnövelt versenytáv miatti másfeles szorzó miatt kiemelten fontosak. A bajnokság dobogós helyeinek kérdése még teljesen nyitott, a rajt pillanatában négy páros is esélyes a bajnoki címre. E négy páros egyike, a Korda Racing Skoda Fabia R5-ösével versenyző Kazár Miklós és Tóth Zsolt, akik a murvás Veszprém Rally után végre aszfalton is szeretnék megszerezni a győzelmet.

Az EB kandidálásnak köszönhetően megnövelt versenytávval kedveskednek a szervezők a mezőnynek, szombaton négy pályán 125, vasárnap szintén négy pályán újabb 89 versenykilométer szerepel a programban. A leghosszabb pálya az Újhuta-Bózsva-Telkibánya gyorsasági lesz a maga 25 kilométerével, ahol kétszer is megfordulnak a versenyzők, a nyolc pályából pedig négy még nem szerepelt korábban a bajnokság programjában.

„Először is had gratuláljak a Nyíregyháza Rallynak, ahhoz hogy sikerült bekerülnie az Európa Bajnokság naptárába!” -– mondta Korda Erik a rali rajtja előtt. ”Hatalmas siker ez az egész magyar rallysport számára, nagyszerű dolog hogy jövőre mi is részesei lehetünk egy ilyen rangos sorozatnak! Ami az idei versenyt illetti, izgatottan várjuk a rajtot, hiszen komoly programot raktak össze a szervezők. A bajnokságban ugyan nincs már saját kezünkbe a sorsunk, önmagában nem elég ha Mikiék nyerik a versenyt, de ami tőlünk telik azt megtesszük Nyíregyházán. Az egész csapat nagyon komolyan készült a szezon utolsó állomására, kedden teszteltünk egyet, ahol új beállításokat is kipróbáltunk, pénteken pedig a hivatalos teszten végeztük el az utolsó simításokat. Nagyon nehéz hétvége vár ránk, ahol talán az a legfontosabb, hogy ne hibázzunk, mert ezt a versenyt nem lehet eldobni, viszont minden egyes pont másfeles szorzóval bír. A hosszú össztáv, az új pályák és az őszi időjárás sok meglepetést okozhat a mezőnynek, ezért nagyon észnél kell lenni. Az ORC-ben két autónk lesz, Vizelli Karesz és Nagy Peti a múlt hétvégén Orfűn készült a szezonzáróra a Lada VFTS-sel, mellettük Makovics Ádám és Diósi János pedig az M3-as BMW-vel érkezik. A Rallye2-ben is nagy lesz a tét, Balics Ákos és Borsfai Dávid a kategória bajnoki címért van versenyben a Hondával, minden versenyzőknek sok sikert és problémamentes versenyt kívánok!”

http://facebook.com/kordaracing

http://www.kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, Stravia Kft, Ecowian Környezetbarát Tisztítószerek, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Euroaszfalt Kft., Betonútépítő, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, Inwatech Kft, Nógrádker Zrt., RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, K-P-K TransCoop Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Iter Építő, ZN-Tech, Tibuktu, PP Media, Equicom Kft, A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, Industrial Electro Service Kft, Szirt Bau Kft, Doktor Természet Kft, Steinerbrunner Győző, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Pápai Beton Kft, Travel 4 You, Csősz Trans Kft, Hyundai WIA, Origo CNC, Eftech Kft, Lead Design, Wimmer Trans Kft, L&L Trans Kft, Inter Cars, Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft.

Legfrissebb cikkek