Pályafutásuk egyik legnehezebb, legösszetettebb versenyére készül Gyöngyösi Marcell és Kollár Károly a Nyíregyháza Ralin, ahol a Rali 2 mezőnye egyetlen nap alatt teljesít 130 gyorsasági kilométert.

Az első osztályú futamnak is beillő verseny másfeles szorzóval szerepel az Országos Rali 2 Bajnokságban, ahol Gyöngyösi az 5. géposztály ötödik helyén áll. Innen matematikailag akár még a harmadik helyre is előreléphet, azonban nem a bajnoki pontokra, hanem a versenyre koncentrál.

„Indultunk már kétnapos havas ralin Kovásznán, de az csak egy buli verseny volt, a Nyíregyháza Rali pedig bajnoki futam lesz – mondta Gyöngyösi. — Nincs rajtunk nyomás vagy teher, az év közepén volt egy háromfutamos szériánk, amikor műszaki hibák miatt kiestünk, ott elúszott a bajnokság. Reálisan nézve nem tudunk előrelépni, azt pedig senkinek sem kívánom, hogy kiessen és úgy végezzünk előrébb a bajnokságban. Inkább érjen célba mindenki, versenyezzünk egy jót és gratulálhassunk egymásnak a célba.

Na oda viszont nem lesz könnyű eljutni. Az egy dolog, hogy ez lesz a leghosszabb rali 2-es verseny az idén, de 130 gyorsasági kilométert kell teljesítenünk egyetlen nap alatt annyit, amennyit az első osztály két nap alatt szokott.

Lesznek új pályák és a második kör négy gyorsaságiját sötétben rendezik. A körülmények folyamatosan változni fognak, mások lesznek a pályák reggel, napközben és este is. Reggel héttől este tízig menni fogunk, ami a versenyzőknek és a technikának is komoly kihívás lesz. A gyorsaságik mellett az etapok is hosszúak, az talán még fárasztóbb.

Bárhogy is nézzük, igazi raliverseny lesz, aminek mindegy egyes méteréért meg kell dolgoznunk, de minden méterét élvezni is szeretnénk.

A Gyöngyösi—Kollár páros együttműködő partnerei: Novala-Net, Central Phone, Siraprint, Digitalway Hungary, Fúzió Telekom, 24H, FÉSZ Zrt.,Valemix Kft., Mobile Cafe, Grancars Kft. Tordasi Élményfalu, Flexorg, Cablework, "Technogen", Wayteq, Danica cukrászda, SELIX, Red-Solutions, DSZK Telekom, Jurásek Kft., Kollár és társa Kft,. KFöld-Tech, Hotel Silvanus, CAPLAND, BP Shop, RISKA, Edike Relax, CELI