A 2018-as Országos Rallye Bajnokság utolsó versenyére, az I. Nyíregyháza Rallyra készülnek a CREDOBUS-LPWMSport versenyzői, amin nem csak az abszolút magyar bajnoki cím sorsa, hanem több kategória dobogós helyei is eldőlnek a hétvégén.

A csapat az elmúlt versenyekhez képest kicsit átalakulva négy autóval érkezik az ország hetedik legnagyobb városába. A Lovász Pál - Kürti Tamás egység az elmúlt hét versenyéből minuszolt kettőt, így Nyíregyházán eséllyel pályázik a bajnokság tízedik helyére.

„Nagyon hosszú versenyt rendeznek az év végére és az első 25 kilométeres szakasz biztosan sorsdöntő lehet és nagyon izgalmas lesz. Mindenképp egy komoly kihívásnak ígérkezik ez a futam, egyben eldől a bajnokság is. Csapatunk versenyzői komoly helyezésekért küzdenek, akik több kategóriában érdekeltek a dobogóra. Mi pedig mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb helyen érjünk célba” – árulta el Lovász Pál.

Tábori Ákos egész évben küzdött a 3-as kategória bajnoki címéért, ám azt Nagy Mátyás már elvitte és a minuszolások után a második helyért is meg kell majd mérkőzni, aminek szintén nagyon örülne a csapat.

A versenyre alakult egy fordulat a csapatban, hiszen Botka Dávid kibérelte az egyik Peugeot 208 R2 versenyautót. Dávidnak ez lesz élete első elsőkerék-hajtású autós versenye. Kedden tesztelnek és a csapat nagyon várja mi sül ki ebből.

Riskó Daniel nagyon kíváncsian várja a versenyt, ahol a változékony időjárás a gumi választás szempontjából okozhat komoly fejtörést.

„Nagyon örülök, hogy a 6-os kategóriában együtt versenyezhetek majd ifj. Tóth Jánossal, Bútor Róberttel és Botka Dáviddal. Nagyon várom majd az idejüket és nagy megtiszteltetéssel tölt el, hogy ellenük versenyezhetek” – mondta Dani.

Partnereink: CREDOBUS, KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Expert Lajta Kft., TPA csoport Magyarország, DE BUS Gmbh, Bus Center Kft., Tachográf Kontroll Kft., Geri Ügyvédi Iroda, Skuba, diesel DR, Hunnoid, KF Minibus, DE Bus Gmbh