Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Meggyőző versenyzéssel Krózser Menyhért nyerte a Morva Kupa brucki fordulóját a Mini 60-as kategóriában.

Az MHH Kart Team versenyzője annak ellenére dominált a hétvégén, hogy az ellenfelekkel ellentétben csak szombaton kezdhetett edzeni a pályán, így száraz aszfaltra nem is tudták jól belőni a vázat.

Az első futamon második, a másodikon első lett, de a legjobb teljesítményt a harmadik futamon nyújtotta, ahol a csapat taktikai döntése nem jött be, túl alacsony volt a guminyomása, ám ennek ellenére meg tudta őrizni harmadik pozícióját.

A három futam összesített eredménye alapján pedig megnyerte a hétvégét.

Krózser Menyhért, Mini 60, 1. hely

„Menya rutinból hozta ezt a futamot – mondta a szerelője, Németh Balázs. – Szerintem olyan hatvan–nyolcvan százalékon ment, egy cseppet sem kockáztatott többet, mint ami a győzelemhez szükséges volt.

Az első futamot száraz pályán rendezték, nekünk az volt az első etapunk ilyen körülmények között, addig csak vizes aszfalton mentünk, ezért nem volt igazán jól beállítva a gokart. Menya itt második lett, a második esős futamot pedig megnyerte.

A harmadik futamra elkezdett felszáradni a pálya, amire alacsonyabb guminyomással mentünk ki. Már az elején látszott, hogy rossz döntést hoztam és tartottam is tőle, hogy Menya vissza fog esni, de zseniálisan védte az íveket és szerintem egy győzelemmel felérő harmadik helyet szerzett. Az ellenfelek hiába voltak öt-hat tizeddel gyorsabbak nála, hiába torlódott fel mögötte a mezőny, nem tudták megelőzni.

Ezen a harmadik futamon látszott igazán, hogy az olasz versenyeken mennyit fejlődött Menya. Nagyon örülünk a győzelemnek, ami egy kicsit az önbizalmát is visszaállította, erre szükségünk is lesz, hiszen a következő hétvégén újra az olasz ROK-bajnokságban indulunk.“

EREDMÉNYEK
Krózser Menyhért, Mini 60
Résztvevők: 18
Összesített: 1.
Harmadik futam: 3.
Második futam: 1.
Első futam: 2.
Időmérő: 2.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ: www.facebook.com/menya.hu

Legfrissebb cikkek