Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az MHH Kart Team mindkét versenyzője ütközésbe keveredett az olasz gokartbajnoki futamon Adrián. Míg Krózser Menyhért sérülés nélkül, gokartja váztörésével megúszta, addig Losonczy Levente lába eltört. A szakszerű orvosi ellátás után vasárnap hazaérkezett Győrbe, ahol megműtötték, kedden pedig mankóval ugyan, de lábra állhatott.

„Az időmérőn egy nagyon szerencsétlen szituációban történt az ütközés — mesélte Losonczy Csaba, csapatvezető. — Az egyik ellenfele olyan helyen próbált beszúrni mellé, ahol nincs értelme előzni, Levit beforgatta majd maga alá rántotta. Amikor térdre esett eltört a combja.

Azonnal beszállították a kórházba, ahol nagyon szakszerű ellátást kapott, majd betegszállítóval hazahozták Magyarországra, vasárnap pedig már Győrben műtötték meg. Úgy tűnik, hogy nem kap gipszet, kedden pedig mankóval ugyan, de már lábra állhatott.

Azt nem tudom megmondani, mikor ülhet legközelebb gokartba, mert most a felépülése a legfontosabb, de ahogy Levit ismerem, az első adandó alkalommal visszaül.

Nagyon sajnálom az esetet, mert az idén eddig kiváló szezont futott, rajta vagyunk, hogy minél hamarabb folytathassa.“

Krózser Menyhért, Mini 60

„Először is az egész csapatunk nevében szeretnék gyógyulás kívánni Losonczy Leventének, akit visszavárunk a pályákra. Nagyon tehetséges versenyző és vele teljes az MHH Kart Team — mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető.

— A másik versenyzők, Krózser Menyhért is ütközött a hétvégén, az első selejtezőben egy versenyzőtársa miután megforgott, átvágott előtte a pályán és eltalálta őt. Eltört a váz, úgyhogy a második selejtezőre a tartalék vázat kellett bevetni. Ezzel 19., 18. helyezést ért el, de a harmadik selejtezőben elromlott a motorja, így a negyedikre a tartalékot kellett betennünk. A mezőny annyira sűrű, hogy az ütközés és a műszaki hiba után már esélyünk sem volt, hogy döntőbe kerüljünk.

Pozitívuma volt a hétvégének viszont, hogy Menya most is gyorsult, közelebb kerültünk az élmezőnyhöz és az, hogy egy nagyon erős 81 fős mezőnyből az időmérőn a 35. helyet szerezte meg mindenképpen bizakodásra ad okot.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini 60
Résztvevők: 81
Összesített: 58.
Selejtező BE: 23. (32-ből)
Selejtező CE: 18. (32-ből)
Selejtező AE: 19. (32-ből)
Selejtező DE: 32. (32-ből)
Időmérő: 35.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ: www.facebook.com/menya.hu

Legfrissebb cikkek