Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Három hónapos, a tervezettnél hosszabbra nyúlt szünet után ül ismét autóba a Ritmus Ase párosa, Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely.

Igazából egy verseny, a Velenje Rallye maradt ki számukra a Hyundai i20R5 magyar elfoglaltságai miatt, így jócskán lemaradva, a 11. helyről kezdik meg a felzárkózást a Mitropa Kupában. A hazai versenyen meg is van az esély erre, hiszen ismerik a Baranya Kupa pályáit.

Várkonyi Szabolcs: Már régen volt, hogy ilyen sokáig nem ültem versenyautóban, így már nagyon várom a versenyt. Mivel itthon indulunk, legalább csak az autóra kell koncentrálnom, a pályákat jól ismerem, a tavalyi Mitsubishizés után csak a sebességi fokozatok lesznek mások. Sajnos, az előzetes hírek szerint nagyon gyér lesz a Mitropa Kupa mezőnye és egyelőre az M csoport is foghíjasabb, mint szokott. Én szeretem, ha van kivel küzdeni, hisz ez visz előre, ha olyan pilótákkal kell küzdeni, akik az adott helyen gyorsak. Itt most egyértelműen a tavalyi győztes Kovács Antiék lesznek az etalon, hisz ezeken a pályákon nagyon gyorsak. Bár még mindig nagyon kevés R5-ös kilóméter van a kezemben, különösen száraz aszfalton, a cél egyértelműen a Mitropa győzelem és az M csoport dobogós helye számomra. Remélem, a tavalyi majd 40 fokos kánikula elkerül minket, de azért szeretném nyári körülmények között letudni a versenyt.

Makai Gergely: A kihagyás nemcsak a versenyautózás élményének vágyát érősíti fel az emberben, hanem a bizonyítás vágyát is. Ez persze köszönhető a mostani ranglista helyünknek, nagyon kellenek a pontok. Szeretnék végre serleget szerezni a Hyundai-nak, mert ez eddig nem sikerült idén, no meg persze magunknak is. Éppen ezért a verseny előtti teszten sokat szeretnék menni, hogy még magabiztosabban álljunk a rajthoz. Remélem, a Baranya Kupán kiszámíthatóbbak leszünk, mint mostanában az időjárás.

Legfrissebb cikkek