Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Műszaki probléma állta útját idén is a BMW Z4 M Coupenak és Lángi Attilának, hogy sikerrel teljesíthessék a 35. HE-DO Mátrai Hegyiversenyt. Ráadásul nem is akármilyen: a kocsi motorja robbant fel az első nap végén, ami nem csak műszaki gondot, anyagi kárt okozott, de komoly kockázatokat is jelenthetett volna.

Lángi Attila: Az idei hegyiversenyünk sem úgy sikerült, ahogy szerettünk volna: az első nap végén ugyanis felrobbant a motor a BMW-ben. Nem is értem… Ennél speciálisabban összerakott motor egymillió százalék, hogy nem volt – nem hogy a BMW-sek között, hanem egyáltalán. Fogalmam sincs, mi történhetett, még nem is volt idegzetem ahhoz, hogy felnyissam a Z4 motorháztetejét, mert annyira mérges voltam/vagyok.
az első napot még kihúzta: a két időmérőn és a két futamon is felfutottam vele a hegyre, jól viselkedett, szépen működött és gyönyörű hangja volt. Jó időt is tudtam menni a BMW-vel, mert abszolútban a 6., kategóriaértékelésben pedig a 3. helyen álltam. Ám amikor a 2. verseny után gurultam le vele, és szerettem volna egy kis látványt nyújtani a nézőknek, akik tömve álltak az egyik lassítóban, pukkant egy nagyot a motor, és ott be is fejezte a pályafutását. Másnap már nem kellett menni… Az a szörnyű az egészben, hogy olyan nagyon meg se feszítettem ezt a bemutatózást, menetelést, hiszen például én ugyanazokkal a gumikkal szerettem volna másnap is rajthoz állni, így azért vigyáztam rájuk.

Persze rögtön nekiálltunk motort keresni, hogy másnapra helyre tudjuk tenni a kocsi szívét, de más idők járnak már… Míg régen annyi eladó motor volt, mint égen a csillag, bármikor lehetett szerezni, most úgy néz ki, kifogytunk a készletekből… Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a következő éles versenyünkön, a Salgó Rallyen már ismét csatasorba tudunk majd jelentkezni. Az egyetlen szívfájdalmam, hogy előtte még szerettem volna a Baranya Kupán is elindulni, de ezt jelenleg még nem merem kijelenteni, hogy ott is leszünk – főleg azért, mert egyelőre csak papíron van meg a motorunk, fizikálisan nincs még nálunk.

A műszaki probléma, és az utána lévő fejtörés ellenére jól éreztük magukat, jót buliztunk a rendezvényen, igazi csapatösszehozó program volt. Jövőre pedig újra megpróbáljuk sikerrel bevenni a Mátrát.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Montus Futómű Szerviz, Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, Janódob Kft., M Power Kft., www.nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, IXON & SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.gearbox.hu, S&T Consulting Hungary Kft., Sztárpadló Kft. – DIEGO Újpalota, DIEGO Soroksár, PIN-CAR Kft. – Minőségi Autófényezés, Magic Carwash – XIII. ker. Lehel Csarnok P1 szint, AutoCSHospital – Sérült, törött autók kárügyintézése, javítása garanciával

Legfrissebb cikkek