Négy hét alatt három versenyzőpárossal, három különböző országban száll harcba a Korda Racing Skoda Fabia R5-ös versenyautója, az előttünk álló hétvégén Hideg Krisztián és Kerék István az ausztriai Weiz Rallye-n támadja a dobogós helyeket.

Egymásnak adják a Korda Racing Skoda Fabia R5-ösének kulcsát a bajnokpárosok idén nyáron. Június utolsó napjaiban, a csehországi Bohemia Rallyn indult a Korda Racing közép-európai mini turnéja, a cseh aszfalt versenyen Kiss Ferenc és Patkó Gergely fél év után tért vissza a versenypályákra. Két héttel később, már Magyarországon, a Veszprém Rally legendás murvás pályáin Kazár Miklós és Tóth Zsolt kapta meg az autót, akik egy futamgyőzelemmel tették emlékezetessé a hétvégét. Újabb két elteltével Hideg és Kerék István Ausztriába viszi a Skodát, akik a Weiz Rallyn szállnak harcba a dobogós helyekért.

A kétnapos futamon a versenyzőknek 180 versenykilométerrel kell megküzdeniük, pénteken hat, majd szombaton újabb nyolc gyorsasági szakasz után hirdetnek végeredményt a szervezők. A futamra erős nemzetközi mezőny gyűlt össze, a közel nyolcvan páros között a hazaiak mellett Németországból, Magyarországról, Csehországból és Olaszországból is érkeznek versenyzők.

„Idén nyáron kevés időnk jut a pihenésre, hiszen minden második héten van versenyünk.” – mondta Korda Erik. „Júniusban Zágrábban kezdtünk, majd Székesfehérvár, Csehország, Veszprém, most Ausztria, újabb két hét múlva pedig a Baranya Kupán teljesítünk szolgálatot. A Weiz Rallyra most csak a Skodát visszük, ami jó kis versenynek ígérkezik. A szervezők 180 versenykilométert sűrítettek másfél napba, a pályák nagyrésze aszfalt, de itt-ott akad majd egy kis murvás rész is. Velünk együtt nyolc R5-ös autó áll rajthoz, de lesz két S2000-es és egy WRC autó is. Szeretnénk a verseny végén az összetettben is dobogóra állni, elsődleges célunk azonban hogy az FIA European Rally Trophy-ban minél előbb végezzünk.”

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Stravia Kft, Ecowian Környezetbarát Tisztítószerek, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Euroaszfalt Kft., Betonútépítő, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, Inwatech Kft, Nógrádker Zrt., RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, Industrial Electro Service Kft, Szalai International Kft, Szirt Bau Kft, Doktor Természet Kft, Steinerbrunner Győző, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Pápai Beton Kft, Travel 4 You, Csősz Trans Kft, Hyundai WIA, Origo CNC, Eftech Kft, Lead Design, Wimmer Trans Kft, L&L Trans Kft, Inter Cars, Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft.