Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sikeresen teljesítette első Skodás versenyét Kiss Ferenc és Patkó Gergely, a páros a Korda Racing Skoda Fabia R5-ösével a Skoda gyár házi versenyén, a Bohemia Rallyn a 12. helyen érkezett célba.

A várakozásoknak megfelelően idén is roppant erős mezőny gyűlt össze a Cseh Nemzeti Rally Bajnokság ötödik állomásra. A Bohemia Rally azonban sokkal több, mint egy cseh bajnoki, hiszen a versenynek a Skoda gyár főhadiszállása, Mlada Boleslav ad otthont. Így hát az sem csoda, hogy az idei teljes mezőny csaknem felét a cseh autógyártó képviselői tették ki, mint ahogy az sem, hogy a verseny Európa szerte sok versenyzőt vonzott Bohémiába. A Skoda természetesen gyári versenyzőivel képviseltette magát, a futam hétszeres győztese, Jan Kopecky mellett ott volt a norvég Veiby, de versenybe szállt a finn Nordgren, mint ahogy az osztrák legenda Raimund Baumschlager is tiszteletét tette a rajtnál a cseh bajnokság állandó résztvevői mellett.

Velük kellett megküzdenie a kétszeres abszolút magyar bajnok Kiss Ferencnek, aki hosszú szünet után tért vissza a versenypályákra. A pilóta számára nemcsak a pályák voltak ismeretlenek, a Skoda Fabia R5-tel sem versenyzett még korábban, így a Bohemia Rallyn elsősorban az volt a célja, hogy minél több tapasztalatra tegyen szert, és minél inkább visszaszokjon a versenytempóhoz. Elsődleges célkitűzését végül teljesítette, sikerrel abszolválta a távot és végül mind az abszolútban, mind a 20 versenyzőpáros alkotta királykategóriában a 12. helyen érkezett célba.

„Tudtuk, hogy kemény verseny lesz és azt is kaptuk, amire a számítottunk” - összegzett a verseny végén Korda Erik, a Korda Racing tulajdonosa. „A cseh bajnoki mezőny alapjáraton is nagyon erős, amit jól példáz, hogy a Top10- be mindössze két külföldi egység tudta magát beverekedni. A mi célunk is az volt, hogy ott legyünk az első tízben, ez sajnos nem sikerült, de igazából nem vagyunk elégedetlenek, mert első versenynek nem volt ez rossz. A futam elején a nevezési lista alapján próbáltunk ellenfeleket keresni magunknak és a kiszemeltünk az osztrák legenda Raimund Baumschlager volt. Ő is hosszabb kihagyás után tért vissza, a pályákat ő sem lakta be, a Skodát viszont nagyon jól ismeri, ezért úgy voltunk vele, hogy vele jó lenne tartani a lépést. Ez végül sikerült, tizenöt gyorsasági szakaszt követően 13 másodperccel volt gyorsabb Baumschlager. Ez a verseny jó alapot ad majd Fefének a folytatásra, egyelőre azonban nyakunkon a Veszprém Rally, ahol nagy csapattal szállunk majd versenybe!”

A Rally Bohemia végeredménye:
1. Jan Kopecky/Pavel  Dresler, Skoda Fabia R5 1:28:12.3
2. Václav Pech/Petr Uhel, Ford Fiesta R5 +37.6
3. O. Veiby/S. Skjarmoen, Skoda Fabia R5 +1:18.3…
12. Kiss Ferenc/Patkó Gergely, Skoda Fabia R5 +3:42.1

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Stravia Kft, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Euroaszfalt Kft., Betonútépítő, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, Industrial Electro Service Kft, Szalai International Kft, Szirt Bau Kft, Doktor Természet Kft, Steinerbrunner Győző, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Pápai Beton Kft, Travel 4 You, Csősz Trans Kft, Hyundai WIA, Origo CNC, Eftech Kft, Lead Design, Wimmer Trans Kft, L&L Trans Kft, Inter Cars, Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft.

Legfrissebb cikkek