Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Skoda gyár házi versenyén, a Bohemia Rallyn zárja a júniust a Korda Racing, a csapat Skoda Fabia R5 versenyautójával a kétszeres abszolút magyar bajnok Kiss Ferenc és Patkó Gergely száll versenybe.

Éppen fél év telt azóta, hogy Kiss Ferenc és Patkó Gergely a Szilveszter Rallyn ismét a Korda Racing színeiben versenyzett, a páros az évzáró száguldáson a csapat Hyundai i20 R5-ösével próbált szerencsét. Már akkor eldöntötték, hogy a csapat és a páros a jövőben is folytatja a közös munkát. Az újabb próbatételnek most jött el az ideje, június végén „Fefe” a csapat másik R5-ös autójával, a Skoda Fabia-val száll versenybe. A bemutatkozásra stílszerűen Csehországban, a Skoda gyár házi versenyén, a Bohemia Rallyn kerül sor.  

A Bohemia Rallynak a Skoda gyár főhadiszállásául is szolgáló Mlada Boleslav ad otthont, így talán nem meglepő, hogy a 132 páros alkotta teljes mezőny csaknem felét a cseh márka adja, köztük a gyári csapat sztárjaival. Ott lesz a rajtnál a Rally VB WRC2-es bajnokságában eddig százszázalékos, a Bohemia Rallyt eddig hétszer megnyerő Jan Kopecky, a WRC2-es bajnoki címvédő Pontus Tidemand vagy a szintén a gyári csapat színeit képviselő norvég Ole Christian Veiby is. Nem mellékesen a világbajnokság félidejében ez a három pilóta foglalja el a WRC2-es ponttáblázat első három helyét. Rajtuk kívül ezen a versenyen tér vissza sérüléséből az osztrák legenda Raimund Baumschlager is, de a cseh bajnoki mezőny erősségére sem lehet panasz.

„Komoly kis verseny lesz, fel kell kötni a gatyát!” - jegyezte meg Kiss Ferenc a versenyt megelőző napokban. ”Régóta készülünk már a visszatérésre, de Erik autói szinte egész évben foglaltak, mi viszont csak néhány versenyt tervezünk az idei évre, emiatt nagyon nehéz volt olyan versenyt találnunk, ami nincs messze és az autó is szabad. Most azonban annál nagyobb örömömre szolgál, hogy ismét a Korda Racinggel versenyezhetek. A csapattal már nagyon jól ismerjük egymást és a verseny előtti teszten is bebizonyosodott, hogy nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Bármit kértem a srácok azonnal teljesítették, így nagyon hasznos volt a bemelegítés. Sokat dolgoztunk a beállításokon és úgy érzem jó irányba haladtunk. Az elején nekem még egy picit orrtolósnak tűnt a Fabia és hamar elmelegítette a gumikat is, de a végére sikerült megtalálnunk azokat a beállításokat, amivel ezeket orvosolni tudtuk. Nagyon tetszik a Skoda, nekem a felső tartományokban is erősnek tűnik és nagyon jóindulatú kocsi. Izgatottan várom, hogy végre versenykörülmények közt is kipróbáljam!”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy ismét Fefével versenyezhetünk.” - vette át a szót Korda Erik. ”A Bohemia Rally bár „csak” egy cseh bajnoki futam, azonban ez a Skoda gyár saját versenye, ahová a gyári csapat is elhozza versenyzőit így világbajnoki szintű mezőnyben mérkőzhetünk meg. Márkatársakból nem lesz hiány, a miénkkel együtt összesen 56 Skoda lesz ott a rajtnál. Mindannyian úgy érezzük a teszt nagyon jól sikerült, Fefe addig ment az autóval, amíg meg nem találta a legjobb beállításokat, így bizakodva tekintünk a hétvége elé. Jóslatokba nem bocsátkoznék, ezen a verseny az első 10-be sem lesz könnyű bekerülni.”

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Stravia Kft, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Euroaszfalt Kft., Betonútépítő, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, Industrial Electro Service Kft, Szalai International Kft, Szirt Bau Kft, Doktor Természet Kft, Steinerbrunner Győző, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Pápai Beton Kft, Travel 4 You, Csősz Trans Kft, Hyundai WIA, Origo CNC, Eftech Kft, Lead Design, Wimmer Trans Kft, L&L Trans Kft, Inter Cars, Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft.

Legfrissebb cikkek