Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Pályafutása eddigi legjobb eredményével zárta az idei Taxi4 Székesfehérvár Rallyt Velenczei Ádám és Szedő Csaba, a szezon negyedik állomásán megszerezték első szakaszgyőzelmüket a Hyundai-jal, a célba pedig az abszolút második helyen érkeztek.

Maximálisan teljesítette célkitűzéseit az Országos Rally Bajnokság idei negyedik állomásán a Korda Racing Hyundai i20 R5 versenyautójával szereplő Velenczei Ádám és Szedő Csaba, akik Székesfehérváron pályafutásuk eddigi legjobb eredményét könyvelhették el. A verseny első napját úgy zárták az abszolút harmadik helyen, hogy az éllovas mögött is mindössze 1,8 másodperc volt a hátrányuk, másnap elkönyvelték első szakaszgyőzelmüket a Hyundai-jal, a célban pedig a dobogó második fokán bonthattak pezsgőt.

Velenczei Ádám: ”Egy minden szempontból sikeres hétvégét töltöttünk Székesfehérváron. Az első versenynap, melyet szombaton délután tudhattunk le, nagyon jól indult a számunkra – ugyan a negyedik időt autóztuk a pusztavámi szakasz első körében, de annyira szorosan alakult már itt az élmezőny, hogy csupán 1,9 másodperccel maradtunk el az első helytől. Csabival nagyon örültünk a bemelegítő eredménynek, és ez egyértelműen megadta nekünk a lendületet ahhoz, hogy tovább folytassuk azt, amit elkezdtünk. Az ezt követő gyorsaságik megerősítették bennünk a beállítások helyességét. Ez fontos pontja volt a hétvégénknek, ugyanis a futamra alkalmazott beállításmásabb volt, mint az eddigi aszfaltos paramétereink – az időeredmények pedig bebizonyították, hogy jó úton haladunk. Pár apró módosítás azért történt a szervízben, de igazából inkább csak finomhangolásról beszélhetünk.”

„Vasárnap reggel az összetettbeli harmadik helyről kezdhettük a napot. A kitűzött célunk már ezzel a pozícióval is teljesülhetett volna, de akadt még bőven feladat a célig. A Hyundai-t nagyon jónak éreztem, így pedig én is bátrabban vágtam neki a szakaszoknak és szerencsére az autó iránti bizalom az utolsó versenynapon is megmutatkozott az eredményekben. Bevallom őszintén, azért ott lebegett a szemünk előtt az első helyért való küzdelem, de nem szerettünk volna mindent feltenni egy lapra. A bajnokság fontos számunkra, ezt előtérbe helyezve inkább a biztos pontokat szerettük volna hazavinni Fehérvárról. A nap folyamán Turán Frici egy hiba után mögénk került összetettben, így egy helyet előre ugorva már a dobogó második fokáért mehettünk. Ezt követően próbáltunk volna Vincze Ferihez is közelebb férkőzni, ám a tervünk nem jött össze, hiszen nagyon jól elkapta a ritmust. Előre lépni nem nagyon tudtunk, így inkább arra koncentráltunk, hogy ezt a második pozíciót magabiztosan megőrizzük az utolsó méterekig. A futam záró szakasza azonban tartogatott még egy kis izgalmat - a rajtban Csabival azt beszéltük, hogy a saját tempónkban autózunk, azonban arra nem számítottunk, hogy a kelleténél több felhordás lesz a kanyarokban. Szerencsére nagy baj nem történt, becsúsztunk egy árokba, de szinte azonnal ki is tudtunk jönni. A Hyundai első lökhárítója és a lámpa egy picit átrendeződött, de komolyabb sérüléseket nem szenvedtünk el.

Összességében egy nagyon sikeres futamon vagyunk túl Székesfehérváron, ahol legnagyobb örömünkre teljesítettük a kitűzött terveinket, és a dobogósok között, a második helyen ünnepelhettünk. Az autónk egyre jobb, mely a Kordás srácok érdeme is, akiknek szintén köszönöm a hétvégi segítséget és kitartást!”

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu 
http://youtube.com/kordaracing
 
Partnereink:  Betonútépítő Zrt.;Euroaszfalt Kft.; Siva Group Zrt.; Stravia Kft.; Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft..; Origo Cnc Kft, Hyundai WIA; R-Carnet Service Kft.;Inter Cars.; Lubricants Hungary Kft.( Gulf); BM KOMP kompresszortechnika;  Euroll Hungária Kft.; ; Tiszta Víz Üzletház; Pápai Beton Kft.;  ; Lead Design Kft.; Szirt Bau Kft. Wimmer Trans Kft. Eftech Kft.; Otys Úttechnika Kft.

Legfrissebb cikkek