Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Szezonbeli legjobb eredményét érte el a Magyar Bajnokságban a Korda Racing, a Taxi4 Székesfehérvár Rallyn a csapat Hyundai i20 R5 versenyautójával Velenczei Ádám az abszolút második helyet, ifjabb Fekete László pedig kategóriája győzelmét szerezte meg.

Komoly várakozásokkal tekintett az idei Székesfehérvár Rally elé a Korda Racing, egyrészt a csapat számára hazai környezetben szállhattak harcba, másrészt az előjelek is kedvezőek voltak. Velenczei Ádám az idei szezonban folyamatosan javuló formát mutatott a Hyundai i20 R5-tel az aszfaltos pályákon, az egri ötödik helyet Miskolcon már egy harmadik követte, miután joggal reménykedtek abban, hogy a pilóta egyik kedvenc versenyén sikerül ezt a tendenciát tovább folytatni. Sikerült, Ádám végül úgy lett második, hogy a futam nagy részében a győzelemért is versenyben volt, de így is pályafutása eddigi legjobb eredményét könyvelhette el a célban. Szintén ünnepelt a csapat családi párosa, ifjabb Fekete László és Fekete László kategóriájában aratott futamgyőzelmet. Hevesi István számára a verseny első napja okozott némi nehézséget, vasárnap azonban ismét parádézott, rendre az R5-ös autók alkotta élmezőnyben tudott végezni. A csapatból Régi Péternek támadt még hiányérzete pályafutása első Mitsubishi-s versenyén, számukra ugyanis már szombat este véget ért a Székesfehérvár Rally.

180621 kordaracing n2

„Gratulálok az egész az egész csapatnak, nagyon szép eredményeket értünk el az idei Székesfehérvár Rallyn!” – mondta a célban Korda Erik. „Ádám a szezon elején felállított egy stratégiát, amelyben arra helyeztük a hangsúlyt, hogy fokozatosan, versenyről-versenyre lépjünk előre. Aszfalton három verseny alatt eljutottunk már oda, hogy a rajttól a célig képes a győzelemért harcolni, ezt igazolja a most megszerzett első szakaszgyőzelem is, és hogy a bajnokság első két helyezettjét is maga mögé utasította a célban. Azt itt megszerzett pontok, rendkívül értékesek a bajnokságban, ami számunkra idén az elsődleges szempont, szeretnénk az év végén is megszerezni az egyik dobogós helyet. Remek hétvégét zárt ifjabb és idősebb Fekete László, népes kategóriájukban az első helyen végeztek a kis Citroennel, a teljes kétkerekes mezőnyben pedig a második helyet szerezték meg, ami nagyszerű eredmény egy ilyen nehéz versenyen. Hevesi Pistiék versenyére sajnos rányomta a bélyegét az első nap, azonban ez sem szegte kedvüket. Vasárnap már minden rendben volt és az öregecske Lancerrel ismét futószalagon szállították az űridőket, Oroszlány például annyira feküdt nekik, hogy elsőre csak három R5-ös autó tudott náluk jobb időt felmutatni. Régi Petiék első alkalommal próbáltak szerencsét összekerekes autóval a Magyar Bajnokságban, sajnos számukra nem úgy sikerült a hétvége, ahogy sikerülhetett volna, mivel szombat este le kellett adniuk a menetlevelüket, de a bemutatkozás nem szegte kedvüket és hamarosan ismét versenybe szállnak. A folytatásban Csehország felé vesszük az irányt, a hónap végén a most pihenőt kapott Skodával szállunk versenybe a Bohemia Rallyn, aztán pedig irány Veszprém, ahová ismét a megszokottól kissé eltérő felállással érkezünk.”

180621 kordaracing n4

A Taxi4 Székesfehérvár Rally végeredménye (nem hivatalos): 1. Vincze Ferenc/Farnadi Ágnes, Skoda Fabia R5, 2. Velenczei Ádám/Szedő Csaba, Hyundai i20 R5, 3. Turán Frigyes/Bagaméri László, Hyundai i20 R5, 20. ifj.Fekete László/Fekete László, Citroen C2 R2 Max…, 35. Hevesi István/Bottyán János, Mitsubishi Lancer Evo VI

Összefoglaló videó: https://youtu.be/0uVtlfrnXeI

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu 
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Stravia Kft, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Euroaszfalt Kft., Betonútépítő, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, Industrial Electro Service Kft, Szalai International Kft, Szirt Bau Kft, Doktor Természet Kft, Steinerbrunner Győző, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Pápai Beton Kft, Travel 4 You, Csősz Trans Kft, Hyundai WIA, Origo CNC, Eftech Kft, Lead Design, Wimmer Trans Kft, L&L Trans Kft, Inter Cars, Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft.

Legfrissebb cikkek