Szokták mondani, a kitartó munka meghozza gyümölcsét, és így volt ez most a CREDOBUS-LPWMSport háza táján is, hiszen Lovász Pál üzleti elfoglaltságok miatt nem tudott részt venni az Iseum Rallye-n, helyette az autó nélkül maradó Turán Frigyes - Bagaméri László páros győzelemre vitte a csapat Hyundai i20 R5-öt versenyautóját.

Az idei első murvás verseny a kvalifikációval vette kezdetét, ahol Frici és Laci fantasztikus idővel ragadta magához az első választási lehetőséget, ahol természetesen a 15. rajtpozíciót választva sokkal tisztább pályákon kellett versenyezniük a szombati napon.

„Minden körülmény optimális volt, sikerült egy hibamentes kört összeraknunk. Az autóból is éreztük, hogy ez egy nagyon jó idő lehet” – értékelte a kvalifikációs szakasz győzelmét Turán Frigyes.

Három abszolút elsőség jutott a srácoknak az első nap hat szakaszából, és közel tíz másodperces előnnyel kezdhették meg a második napot, ahol már pályatakarító szerepkör már nekik jutott. Ennek ellenére újabb három első helyet hoztak össze, és több mint fél perccel megnyerték a versenyt.

„Az az optimális verseny, amikor minden az eltervezett forgatókönyv alapján történik és Szombathelyen többnyire ez össze is jött. Fantasztikus volt az autó, a csapat és a gumik is. Nagyon boldogok vagyunk, hogy nyerni tudtunk, rég óta várunk erre a pillanatra” – tette hozzá Frici.

A Turán Frigyes - Bagaméri László páros a szombathelyi győzelmével átvette a vezetést az Országos Rallye Bajnokság abszolút értékelésében. Folytatás Székesfehérvárom aszfalton, a srácok újra a CREDOBUS-LPWMSport Hyundai i20 R5-ös versenyautójával állnak rajthoz.

Nem mondható ilyen szerencsésnek a csapat másik párosa, a Tábori Ákos - Kürti Tamás duó, akik a 3-as kategória második helyéről vágtak neki a szombathelyi murvás versenynek. A srácok érzésre jól mentek, ám az idők nem ezt igazolták. Első nap végén ötödik helyen álltak a kategóriában, amin másnap sem tudtak áttörést összehozni.

„Nem nagyon tudunk menni a többiekkel egész hétvégén és ennek az okát nem igazán tudjuk egyelőre meg találni. Érzésre minden jó volt és folyamatosan próbáltunk változtatni, de nem jöttek az idők” – mondta Tábori Ákos, majd hozzátette: „Remélem fehérvárra visszatérek a régi önmagamhoz és tudjuk folytatni az év elején elkezdett utat.”

Partnereink: CREDOBUS, KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Expert Lajta Kft., TPA csoport Magyarország, DE BUS Gmbh, Bus Center Kft., Geri Ügyvédi Iroda, Skuba, diesel DR, Hunnoid, KF Minibus