Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Szokták mondani, a kitartó munka meghozza gyümölcsét, és így volt ez most a CREDOBUS-LPWMSport háza táján is, hiszen Lovász Pál üzleti elfoglaltságok miatt nem tudott részt venni az Iseum Rallye-n, helyette az autó nélkül maradó Turán Frigyes - Bagaméri László páros győzelemre vitte a csapat Hyundai i20 R5-öt versenyautóját.

Az idei első murvás verseny a kvalifikációval vette kezdetét, ahol Frici és Laci fantasztikus idővel ragadta magához az első választási lehetőséget, ahol természetesen a 15. rajtpozíciót választva sokkal tisztább pályákon kellett versenyezniük a szombati napon.

„Minden körülmény optimális volt, sikerült egy hibamentes kört összeraknunk. Az autóból is éreztük, hogy ez egy nagyon jó idő lehet” – értékelte a kvalifikációs szakasz győzelmét Turán Frigyes.

Három abszolút elsőség jutott a srácoknak az első nap hat szakaszából, és közel tíz másodperces előnnyel kezdhették meg a második napot, ahol már pályatakarító szerepkör már nekik jutott. Ennek ellenére újabb három első helyet hoztak össze, és több mint fél perccel megnyerték a versenyt.

„Az az optimális verseny, amikor minden az eltervezett forgatókönyv alapján történik és Szombathelyen többnyire ez össze is jött. Fantasztikus volt az autó, a csapat és a gumik is. Nagyon boldogok vagyunk, hogy nyerni tudtunk, rég óta várunk erre a pillanatra” – tette hozzá Frici.

A Turán Frigyes - Bagaméri László páros a szombathelyi győzelmével átvette a vezetést az Országos Rallye Bajnokság abszolút értékelésében. Folytatás Székesfehérvárom aszfalton, a srácok újra a CREDOBUS-LPWMSport Hyundai i20 R5-ös versenyautójával állnak rajthoz.

Nem mondható ilyen szerencsésnek a csapat másik párosa, a Tábori Ákos - Kürti Tamás duó, akik a 3-as kategória második helyéről vágtak neki a szombathelyi murvás versenynek. A srácok érzésre jól mentek, ám az idők nem ezt igazolták. Első nap végén ötödik helyen álltak a kategóriában, amin másnap sem tudtak áttörést összehozni.

„Nem nagyon tudunk menni a többiekkel egész hétvégén és ennek az okát nem igazán tudjuk egyelőre meg találni. Érzésre minden jó volt és folyamatosan próbáltunk változtatni, de nem jöttek az idők” – mondta Tábori Ákos, majd hozzátette: „Remélem fehérvárra visszatérek a régi önmagamhoz és tudjuk folytatni az év elején elkezdett utat.”

Partnereink: CREDOBUS, KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Expert Lajta Kft., TPA csoport Magyarország, DE BUS Gmbh, Bus Center Kft., Geri Ügyvédi Iroda, Skuba, diesel DR, Hunnoid, KF Minibus

Legfrissebb cikkek