Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mindenki ismeri ezt a mondást, sajnos az ISEUM Rallyen meg is tapasztaltuk. A versenyt egy hivatalos teszttel kezdtük, ahol a második rajtnál sikerült eltörnöm a féltengelyt.

Mivel volt nálunk tartalék, azonnal elkezdtük kicserélni, de annyi időt vett igénybe, hogy már csak három körre maradt időnk. Így az első murvás versenyünket 10 kilométernyi tapasztalattal tudtuk elkezdeni, ami arra volt elég, hogy felmérjem, a Honda murván is olyan gyors, mint aszfalton.

Az első nap első körében tapogatózva mentem, hogy legyen valamilyen elképzelésem arról, hogyan is kellene menni ezzel az autóval. A második körben magamhoz képest közel 2 másodperccel voltam gyorsabb kilométerenként. 

Sajnos a 3. gyorsaságin felütöttük az autó elejét, mely következtében megsérült a hűtő, és melegedni kezdett a motor. Nap végén sikerült kicserélnünk, de a motor továbbra is melegedett. 

Úgy döntöttünk, hogy végig csináljuk a versenyt, még ha szenvedéssel is jár. És a szenvedésből tényleg kijárt, mivel az utolsó gyorsaságin a cél előtt kb. 10 kilométerrel még egy defektet is kaptunk.

Így a féltengelytörés, hűtő sérülés és annak cseréje valamint a defekt kiadta, hogy „három a magyar igazság”… Azt érzem, maradok az aszfaltos futamoknál - zárta gondolatait Péter.

Nem vártunk sokat a hétvégétől. Hárman voltunk a kategóriában, reálisan a második helyet céloztuk meg. A kezdeti tapogatózást kicsit tempósabb autózásra cseréltük, hogy ezt a helyezést elérjük, majd tartani is tudjuk. A gondoknak köszönhetően nem volt olyan sima versenyünk, mint amit megszoktunk a Hondával. A motorunk megsínylette a hétvégét, a jelek szerint lesz mit szerelni a srácoknak, hogy Székesfehérvárra újra régi fényében és erejében ragyogjon. A felsorolásoknak köszönhetően az alsóbb kategóriákból kaptunk még pár ellenfelet, így a szenvedésünk vége csak egy harmadik hely lett. Ezért talán megérte a sok kínlódás, pontok jártak érte. 

Várom már a következő bajnoki futamot, ami a hazai futamom. A szakaszok ismerősek már az előző évekből, az nem fog meglepetést okozni. Ott szeretnénk folytatni, ahol Egerben abbahagytuk - tette hozzá Arnold.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Ecoffice Technology Kft. – Triumph Adler; EGROKORR Festékipari Zrt.; Evolution Consulting Képzési és Tanácsadó Kft.; Innovitas Közhasznú Nonprofit Kft.; Rowa Chemical Kft. – BLACKFAST; RAIKER – www.raiker.hu; Nagy Béla e.v. – liftszerviz; Dokutech Center Kft.; Ital Logisztika Kft.; C+D Automatika Kft,; Kudo Trade Plus Kft,; Laurus-Conculting Kft,; Tower-Tech Kft,; Sulypont Bt.; Best-Vill. 2000 Kft.; KOOS WEBER Hungária Kft., ROBITLÁG Bt.; HUNIPER Permetező Kft.

Legfrissebb cikkek