Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Lángi Attila és Veres Gábor hozták a tőlük elvárható jó hangulatot a 2018-as ISEUM Rallyen. A Z4 is szépen tette a dolgát, egészen a vasárnapi első szakaszig, amikor is már nem bírta tovább a murva okozta fájdalmakat.

A bal hátsó féltengely eltörött a BMW-ben, a páros pedig kiállásra kényszerült. A mosoly azonban így sem tűnt el az arcukról…

Lángi Attila: A bal hátsó féltengely törésével fejeztük be a 2018-as ISEUM Rallyet a 7. szakaszon. Nincs azért baj, mert nagyon jól éreztük magunkat. Az első napon nem is mentünk rosszul, habár kezdésként igencsak tapogatózva autóztunk, mert nem tudtuk, hogy a nagy esőzések mit műveltek a pályákkal. Kicsit izgultam, mert pályabejáráskor volt olyan szakasz, amit nem láttunk, tapasztaltunk vizesen, így nem is sejtettem, mennyire változhattak ott meg a körülmények.

Úgy gondolom, nagyon könnyen bejöhettünk volna a 2WDplussz kategória első helyére, ráadásul még az abszolút értékelésben is egészen előkelő helyet csíphettünk volna meg. Persze hozzá kell tennem, hogy azért a mezőny rendesen hullott, de ettől függetlenül egészen jól szerepeltünk volna. Habár pontot érő pozícióra nem sikerült beváltanunk ezt a szereplést, azért mégis pozitívan értékelem a szombathelyi versenyünket, hiszen amit kitűztünk magunk elé – például, hogy szépen, a nézőknek autózzunk, és ne legyünk utolsók –, azt el is értük.

Ismét kiderült, hogy Gábor nincs olyan nagyon elveszve, még mindig ügyesen navigál, jól tette a dolgát, és annyira hajtott csak, amennyire kellett. A hangulattal most sem volt gond, rommá röhögtük magunkat, azzal a jeligével, hogy „Ez csak egy játék”. És tényleg így is tettünk, reméljük, a nézők ezt érzékelték is a látványban.

Sokat tanultam ezen a hétvégén is, aminek tapasztalatait majd Ricsivel együtt átvesszük, és annak szellemében folytatjuk a szereplést az évben.

Veres Gábor: Meglepően jó, pozitív élményekkel zártam a szombathelyi futamot. Attilán szerencsére egyáltalán nem látszódott, hogy az Eger Rallye előtti egészségügyi problémával küszködött. Másfél éve nem versenyeztünk együtt, és azt vettem észre, hogy nagyon sokat változott. Végre nem idegeskedett annyi, belátta ő is, hogy ez nem egy vérre menő küzdelem, fontosabb annál a jobb hangulat. A kihagyott idő nem nyomta rá a bélyegét a közös munkánkra: rögtön megvolt az összhang, tudtuk mit és hogyan kell csinálni. Nem is csoda, hiszen egy olyan társaságba térhettem vissza, ahol a legtöbben gyerekkori barátaim. Nagyon jól éreztem magamat, és ez úton is köszönöm Attilának, hogy engem kért fel Richard helyettesítésére.

Egyedül csak az nem esett jól, hogy a 2WDplussz kategória éléről estünk ki, de hát ez a technikai sport… Legalább az első napot abszolút ki tudtuk élvezni, és a Z4 is rendben kibírta, ami nagy fejlődés a murván való szereplését illetően. Farkaserdő viszont továbbra is mumus marad: két éve ugyanitt estünk ki Attilával, és ahogy mesélte, tavaly is itt adta fel a szolgálatot a BMW. Remélem, hogy ennek ellenére, amíg mentünk, tetszett a nézőknek az autózásunknak. Bízom benne, hogy Attiláék tudják majd folytatni az év hátralévő részében ugyanezzel az elánnal a versenyzést! Sok szerencsét kívánok a csapatnak a folytatáshoz!

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Montus Futómű Szerviz, Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, Janódob Kft., M Power Kft., www.nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, IXON & SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.gearbox.hu, S&T Consulting Hungary Kft., Sztárpadló Kft. – DIEGO Újpalota, DIEGO Soroksár, PIN-CAR Kft. – Minőségi Autófényezés, Magic Carwash – XIII. ker. Lehel Csarnok P1 szint, AutoCSHospital – Sérült, törött autók kárügyintézése, javítása garanciával

Legfrissebb cikkek