Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Csökkentett létszámmal, de erős párosokkal vesz rész az Országos Rallye Bajnokság idei harmadik versenyén a CREDOBUS-LPWMSport csapata.

Lovász Pál nem utazik el a szombathelyi versenyre, mert üzleti elfoglaltsága nem teszi lehetővé, hogy ezen a héten versenyezzen.

„Nagyon szomorú vagyok, hogy nem tudok indulni az Iseum Rallye-n, de olyan munkahelyi elfoglaltság jött közbe, amit nem tudtak átrakni egy másik dátumra” – mondta Lovász Pál, majd hozzátette: „Az elmúlt hónapokban nagyszerű formába kerültünk Tamással, úgy érzem, hogy jól elkaptuk a fonalat, jó lett volna folytatni a sikerszériát, de ezt a versenyt most sajnos kihagyjuk.”

Egyébként a Hyundai i20 R5-öt versenyautó új, 2018-as specifikációs motorja a napokban tért haza Franciaországból, amit a csapat be is épített az autóba, ami Pál elfoglaltsága ellenére nem a garázsban áll majd a hétvégén.

A Turán Frigyes - Bagaméri László páros Fordja 45. Tatry Rallye-n indul, ezért Friciék számára kapóra jött, hogy szabaddá vált a Hyundai i20 R5, amivel dobogós helyek egyikéért utaznak az Iseum Rallye-ra.

„Partnereinkkel egyeztetve úgy döntöttünk, Turán Friciék állnak rajthoz a szezon első murvás versenyén. Fricivel jó kapcsolatban vagyunk, segít nekünk a versenyeken, ott van a tesztjeinken. Az autó egyébként megkapta a legújabb motorfejlesztést is, így egy full 2018-as specifikációjú i20 R5-el tudnak rajthoz állni Szombathelyen” – tette hozzá Lovász Pál.

A csapat másik versenyző párosa a Tábori Ákos - Kürti Tamás duó lesz. Ákos második helyen áll a 3-as géposztályban, és a célja, hogy versenyben tartsa magát a kategória bajnoki címért.

„Idén ez lesz a harmadik hazai versenyem, ahol egy harmadik navigátor ül be mellém. Tomival korábban már versenyeztünk együtt, így bízom benne, hogy a közös munka meghozza a gyümölcsét. Fontos a jó pálya feldolgozás, hiszen 2011-ben versenyeztem utoljára ezeken a pályákon. Fontos verseny lesz, szeretnénk sok pontot elhozni Szombathelyről” – folytatta Ákos.

„Biztosan furcsa lesz visszaülni a Mitsubishibe, de minden tőlem telhetőt megteszek majd a csapat sikeréért. Jelenleg egy megfázással küzdök, de remélhetőleg gyorsan meggyógyulok majd” – zárta a beszélgetést Kürti Tamás, aki nagyon kíváncsi, hogy Turán Frigyes mire lesz képes a csapat R5-ös Hyundai-jával.

A Peugeot Kupások nem vesznek részt a versenyen, ennek az az oka, hogy itt nem versenyez a sorozat.

Partnereink: CREDOBUS, KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Expert Lajta Kft., TPA csoport Magyarország, DE BUS Gmbh, Bus Center Kft., Geri Ügyvédi Iroda, Skuba, diesel DR, Hunnoid, KF Minibus

Legfrissebb cikkek