Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A nemrégiben véget ért Opatija Rallye után nem sok ideje maradt felkészülni a Merencsics – Kulcsár kettősnek, hisz a hétvégén már Szlovéniában versenyeznek a 33. Fuchs Rally Velenje-n.

A horvát verseny után kissé másabb utakon kell meg küzdeniük a másodpercekkel. Erről az új helyszínről, és az új körülményekről kérdeztük Árpit.

Opatija Rallyn egy új környezetben, új pályákon versenyezhettetek. Milyen elvárásokkal indulsz neki a következő megmérettetésnek?

Opatija Rallye nagyon tetszett nekünk. A pályák nagyon jók, és a rendezés is rendben volt, nem beszélve arról, hogy olyan gyönyörű helyen voltunk, hogy ezt mindenkinek látni kell egyszer. A gyűjtő a tengerparton volt, ez olyan új élményekkel gazdagított minket, hogy ilyenkor látszik meg, mennyire érdemes más versenyeken is versenyezni.

Most Szlovéniába fogunk utazni Velenjébe. Néztem már belső felvételeket, azt hiszem most egy fokozattal feljebb kellene kapcsolni, mert ezek a pályák sokkal gyorsabbak mint az eddigiek. Kicsit másképp kell felírni, kicsit bevállalósabban kell autózni. Az elvárásaim nem nehezek, beérni a célba, és minél előbb végezni az abszolút értékelésben.

Az autóval mi a helyzet? Volt javítani való Opatija után?

Az autóval nagyobb gond nincs, a futóművet kellett helyre tenni kicsit mivel sikerült megütni az egyik gyorsaságin, ezen kívül olajakat cserélünk, illetve gyertyákat. A féken is kellett kicsit javítani. De ezek nem nagy dolgok, kopó alkatrészek. Úgy gondolom megfelelően fel vagyunk készülve a következő feladatra, hogy sikeresen teljesítsük a Velenje Rally-t.

Mik az elérendő célok számotokra?

A pontos nevezési listát nem tudom, de ismét közel 15 autó fog versenyezni abszolútban. Én úgy gondolom, hogy a középmezőnyben van a helyünk, de majd a verseny végén többet tudok mondani.

Nem fogunk lassan menni, de komoly kockázatot azért nem vállalunk. Hozzá teszem, hogy nem állunk rosszul a bajnokságban, így az az elsődleges cél, hogy pontokat szerezzünk, mert hosszú még az év, és sok versenyen tudunk még bizonyítani, és pontokat szerezni.

Én nagyon pozitívan gondolok a következő feladatra, és úgy gondolom hogy ismét jó eredménnyel fogunk hazatérni Szlovéniából.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Büttner & Co, Kori ’96 Kft., Nyilas GSM Kft., Agrivál Kft., Zsirai Pincészet, Merencsics Autó Kft., Gazda Trans Kft., Szegecs Patrol Vagyonvédelmi Kft., Mr Kool., Precision Agri Kft.; Evolution Consulting Kft., Innovitas Nonprofit Kft.; Global-Union Kft.; Raiker Kft.; LaurusConsulting Kft.; C+D Automatika Kft.; Ital-Logisztika Kft.; ERKOMM Kft.; Dolo Étterem és Pizzéria; Airomov; Nagyatád Város; Novics és Társa Közműépítő Kft.

Legfrissebb cikkek