Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Minkét R5-ös versenyautójával a Top10-ben végzett a horvátországi Opatija Rallyn a Korda Racing, Hideg Krisztián és Kerék István az abszolút negyedik, Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely pedig az abszolút nyolcadik helyen érkezett célba.

Külön versennyel indult a Korda Racing csapata számára az idei Opatija Rally, ugyanis egy héttel a horvát bajnoki, CEZ és Mitropa Kupa futam előtt, a magyar bajnokság miskolci állomásán, csúnyán összetört a csapat Skoda Fabia R5-ös versenyautója. A szervízcsapat azonban már sokadjára is bizonyította, hogy nem ismernek lehetetlent és három nap alatt újjávarázsolta az autót, amivel Hideg Krisztián és Kerék István harcba szállhatott a 12 R5-ös autót felvonultató nemzetközi mezőnyben. A versenyről nem hiányozhatott Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely sem, akik a Hyundai i20 R5-tel a Mitropa Kupa pontokért érkeztek Opatijába.

„Számunkra már győzelemmel indult az indult az Optaija Rally, hiszen a srácok három nap alatt hamvaiból varázsoltak egy szinte vadonatúj autót a Miskolcon csúnyán összetört Skodából.” – mondta Korda Erik az Optaija Rally végén. ”Ezúton is köszönöm nekik a fantasztikus munkát, nagyon büszke vagyok rájuk! Ráadásul az autó az Optaija Rallyn is tökéletes volt, Krisztiánék mindkét pénteki szakaszt megnyerték, de sajnos szombaton balszerencsések voltak. Az élről rajtolva a reggeli nyitó szakaszon a rajt utáni harmadik kanyarban eltaláltak egy olyan szikladarabot, aminek nem lett volna szabad ott lennie, emiatt az elsőről visszacsúsztak egészen a 13. helyig. Innen kellett megkezdeni a felzárkózást, ami végül szintén parádésan sikerült. A tucatnyi R5-ös autó között, holtversenyben a legtöbb szakaszt megnyerve érkeztek célba az abszolút negyedik helyen.

A Hyundai is szépen teljesített, Várkonyi Szabi és Makai Gergely végre száraz körülmények között is kipróbálhatta az i20-ast, ami most az abszolút nyolcadik és a Mitropa Kupa negyedik helyét eredményezte számukra. Most jöhet a jól megérdemelt pihenés majd átváltunk murvára, május végén irány Szombathely és az ISEUM Rally.”

Az Opatija Rally végeredménye:
1. Rok Turk/Blanka Kacin - Peugeot 208 R5 58:55.4
2. Viliam Prodan/Zoran Rastegorac (SLO), Skoda Fabia R5 T16 +11.4
3. Kovács Antal/Istovics Gergő (HUN), Ford Fiesta R5 +39.3
4. Hideg Krisztián/Kerék István (HUN), Skoda Fabia R5 +1:28.3
5. Fogasy Gergely/David Berendi (HUN), Peugeot 208 R5 +1:32.2
6. Lovász Pál/Kürti Tamás (HUN), Hyundai i20 R5 +2:33.5
7. Manuel Kossler/Marcus Poschner (DEU) Subaru Impreza R4 +3:04.1
8. Várkonyi Szabolcs/Makai Gergely, (HUN) Hyundai i20 R5 +3:15.9

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Stravia Kft, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Euroaszfalt Kft., Betonútépítő, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, Industrial Electro Service Kft, Szalai International Kft, Szirt Bau Kft, Doktor Természet Kft, Steinerbrunner Győző, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Pápai Beton Kft, Travel 4 You, Csősz Trans Kft, Hyundai WIA, Origo CNC, Eftech Kft, Lead Design, Wimmer Trans Kft, L&L Trans Kft, Inter Cars, Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft.

Legfrissebb cikkek