Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az abszolút hatodik helyen zárta a 2018-as Hell Miskolc Rallye-t a CREDOBUS-LPWMSport egysége, a Lovász Pál - Kürti Tamás duó...

... akiknek ez az eredmény nem csak az idei legjobb teljesítményük, hanem a csapat fennállása óta ez az eddigi legtöbb pontot hozó futam is.

Azonban nem kezdődött minden ilyen simán. Igaz az autó és a csapat is a legjobb formáját hozta, de az erős mezőnyben nagyon oda kellett mindenkinek tenni magát a jó eredményért. Pál és Tamás kezdetben a tízedik hely környékén autózott, ám több gyorson is megmutatták, tudnak ők is nagyon jó részeredményeket hozni. Többször is felhívták magukra a versenyző társaik figyelmét, hatodik időket autózva a gyorsaságikon.

„Jót versenyeztünk Miskolcon, ahol nagyon gyorsan kellett menni, hiszen komoly csapatok és komoly ellenfelek ellen kellett megküzdeni a hatodik helyért. Azokon a szakaszokon, ahol sok volt a kanyar ott jók voltak az eredményeink, ezekkel nagyon meg vagyunk elégedve, viszont a többi pályán egyelőre nem tudjuk, hol vannak ezek a különbségek a többiekhez képest” – árulta el Lovász Pál a verseny céljában, majd hozzátette: „Ez egy összetett sport, apróságok dönthetnek. Egyre egyenletesebben tudjuk hozni azt a nagy tempót, amivel elégedettek vagyunk.”

Pál és Tamás számára sok pihenésre nem maradt idő, hiszen a verseny után közvetlenül részt vettek a budapesti Nagy Futamon, amiről hamarosan beszámolunk.

A csapat Mitsubishis egysége a Tábori Ákos - Szegő János páros mindent megtett a jó eredményért a hazai versenyükön. Nyertek gyorsasági szakaszt, és álltak a hármas kategória második helyén is, majd végül a harmadik helyen végeztek.

Ákos a célban elárulta, nagyon elfáradt a verseny végére, de nagyon boldog a jó eredmény miatt. Nagyon sok jó részeredményük volt, ami nagy löketet ad az év hátralevő versenyeire.

A Peugeot 208 Kupában a Csomós Miklós - Nagy Attila duó szinte a verseny végéig uralta az első helyet, de egy dupla defekt kettétörte az álmukat, és végül csak a második helyet szerezték meg, pedig 16 gyorsasági szakaszból 12-őt megnyertek.

„Szinte minden gyorsot megnyertünk, de csak másodikak lettünk. Ennek ellenére úgy gondolom nincs semmi szégyellnivalónk” – mondta Csomós Miklós a célban.

A Peugeot Kupa másik résztvevői a Riskó Dániel - Adorján Szabolcs duó már a nagyon megnyerő harmadik helyen is állt, ám egy lassító útjukat állta. Az autó elejét szinte újra kellett építeni, ám a csapat kitartó éjszakába nyúló munkája elérte a célját, a páros a szuper rally szabályainak megfelelően visszaállhatott a versenybe és végül a Kupa negyedik helyén ért célba.

Partnereink: CREDOBUS, KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Expert Lajta Kft., TPA csoport Magyarország, DE BUS Gmbh, Bus Center Kft., Geri Ügyvédi Iroda, Skuba, diesel DR, Hunnoid, KF Minibus

Legfrissebb cikkek