Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Abszolút 11. és a Mitropa Rally Kupa negyedik helyét szerezte meg, a CREDOBUS-LPWMSport párosa a Lovász Pál - Kürti Tamás duó a 42. Int. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye-n.

A csapat ismét egy nagyon impozáns helyen, igazi rally pályákon versenyezhetett Ausztriában. A szépséges Tirolban megtartott Mitropa Kupa második fordulóján ismét sikerült a pontszerzés a párosnak.

„Ismeretlen pályákon versenyeztünk újra, ami azért nagyon nehéz, hiszen csak három pályabejárásra van lehetőség. Vannak húsz kilométeres szakaszok is, amik nagyon komoly kihívást jelentenek, borzasztóan nagy koncentrációt igényel már a pályák feldolgozása is, nincs lehetőség a hibázásra” – kezdte a hétvége értékelését Lovász Pál, majd hozzátette: „Az utak egy autónyi szélesek, váltakozik a tapadás és az út minőség is, sőt murvás részekre is bevezetnek minket, ez a nagy aszfalt kerekekkel egy teljesen új kihívást jelentett. Nagyok a szintkülönbségek a szakaszokon belül volt, hogy 200 méterről felmentünk 1000 méterre és a hegy másik oldalán ismét le 300-ra. Jó volt itt versenyezni, és jövőre ide mindenképpen visszatérünk.”

A csapat nagyon örül a célba érésnek, fontos pontokat szereztek a Mitropa Kupa értékelésében és rengeteg tapasztalattal tértek haza.

„Sajnos az első körben nagyon mellényúltunk a gumi terén és a beállításaink sem voltak tökéletesek. Azután változtattunk, rátaláltunk a helyes útra és folyamatosan gyorsultunk, többször felfértünk a Mitropa Kupa dobogójára és egyszer sikerült is szakaszt nyernünk” – zárta a beszélgetést Lovász Pál.

A CREDOBUS-LPWMSport csapata kicsit pihenhet, hiszen a következő versenyük az április végén megrendezésre kerülő Miskolc Rallye lesz, és az azt követő héten folytatódik a Mitropa Kupa, ami elhagyja Ausztriát és Horvátországban a Rally Opatiján folytatódik.

Partnereink: CREDOBUS, KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Expert Lajta Kft., TPA csoport Magyarország, DE BUS Gmbh, Bus Center Kft., Geri Ügyvédi Iroda, Skuba, diesel DR, Hunnoid, KF Minibus

Legfrissebb cikkek