Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Még csak pár hét telt el a legutóbbi verseny óta, máris jön a következő ausztriai Mitropa Rallye Cup futam, ahol Merencsics Árpád és navigátora Kulcsár Dániel is rajtohz állnak.

Ez a verseny Wolfsbergben kerül megrendezésre. A tavalyi évhez képest nőtt a magyar nevezettek száma, úgy látszik egyre több hazai párosnak tetszik meg a szomszédos versenysorozat.

A hétvégi versennyel, illetve az előző versennyel kapcsolatban kérdeztük Árpit.

Milyen élményekkel tértél haza Rebenland Rallye-ról, és mik a tervek most Lavanttal-on?

Az előző verseny nagyon változatos volt minden tekintetben. Az idő olyan volt, mint ha MonteCarlo Rally-n lennénk, a pályák nagyon felhordásosak, és nagyon sárosak voltak.

Ezeket félretéve nagyon jót versenyeztünk, új körülmények között. Tanultunk belőle nagyon sokat.

Az eredményünk nagyon bíztató, hiszen megnyertük a kategóriánkat.

Szeretném, ha Lavanttal Rallye-n hasonló jó eredményt érnénk el.

Az autóval minden a legnagyobb rendben, pár apró sérülést kellett megjavítanunk, ezen felül egy futómű beállítás, és készen is vagyunk!  Suzuki autó, jó autó!

A pályák nem teljesen egyformák 2017-hez képest. Egyik szakasz meg van fordítva, másik rövidebb, szóval lesz megint mit feldolgozni pályabejárás közben.

Ez a verseny nagyobb kihívás, mint a Rebenland Rallye, mert egyrészt magasabb tengerszint feletti magasságon fekszik, másrészt a pályák jóval nehezebbek, bonyolultabbak. Lesz egy pici murva is a versenyen, de simán lehet rajta közlekedni slick gumival.

Emlékszem tavaly is nagyon tetszett az a környék, egysávos erdei utak vannak mindenhol. Festői a táj, mindenhol hegycsúcsok magasodnak, az erdei túra útvonalak mentén több vízesés is van, érdemes körbe nézni, ha teheti az ember!

A szerviz csapat a megszokott; édesapám és Szabó Krisztián alkotja a szervizcsapatot. Remélem, körülbelül ugyanannyi munkát tudunk nekik adni, mint a megelőző versenyen 

Összességében nagyon várom a következő megmérettetést, örülök neki, hogy sok a magyar, sok az ismerős arc. A pályák feldolgozásával nem lesz gond, és ha az idő (amit már időben megrendeltünk!) is kegyes lesz hozzánk, akkor úgy gondolom, egy nagyon jó versenynek nézünk elébe. Próbálunk a lehető leggyorsabban közlekedni a Suzukival.

Találkozunk Wolfsbergben!

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Büttner & Co, Kori ’96 Kft., Nyilas GSM Kft., Agrivál Kft., Zsirai Pincészet, Merencsics Autó Kft., Gazda Trans Kft., Szegecs Patrol Vagyonvédelmi Kft., Mr Kool., Precision Agri Kft.; Evolution Consulting Kft., Innovitas Nonprofit Kft.; Global-Union Kft.; Raiker Kft.; LaurusConsulting Kft.; C+D Automatika Kft.; Ital-Logisztika Kft.; ERKOMM Kft.; Dolo Étterem és Pizzéria; Airomov; Nagyatád Város; Novics és Társa Közműépítő Kft.

Legfrissebb cikkek