Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Két helyszínen szálltak harcba a Korda Racing versenyautói az év első hosszú hétvégéjén, a csapat egyik fele Ausztriában, a másik fele Magyarországon teljesített szolgálatot.

A tavasz beköszöntével rögtön beindult az élet a Korda Racing háza tája, hiszen szűk két héten belül a csapat R5-ös versenyautói három különböző országban bukkantak fel. A horvátországi szezonkezdet után két részre szakadt a csapat, Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely Ausztriába, a Mitropa Kupa idei első versenyére vitte a Hyundai i20 R5-öt, míg Magyarországon a többszörös bajnok Kazár Miklós az orfűi A123 Teszt Rallyn kezdte meg az ismerkedést a Skoda Fabiával. A mezőnyben rajta kívül ott volt még Sághy László is a Korda Racing színeiben, aki a már jól ismert Mitsubishi Lancer EVO IX-cel tett pontot téli szünet végére. A tavasz beköszöntével rögtön beindult az élet a Korda Racing háza tája, hiszen szűk két héten belül a csapat R5-ös versenyautói három különböző országban bukkantak fel. A horvátországi szezonkezdet után két részre szakadt a csapat, Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely Ausztriába, a Mitropa Kupa idei első versenyére vitte a Hyundai i20 R5-öt, míg Magyarországon a többszörös bajnok Kazár Miklós az orfűi A123 Teszt Rallyn kezdte meg az ismerkedést a Skoda Fabiával. A mezőnyben rajta kívül ott volt még Sághy László is a Korda Racing színeiben, aki a már jól ismert Mitsubishi Lancer EVO IX-cel tett pontot téli szünet végére. 

„Szép lassan Európa szerte felébrednek a bajnokságok, ezzel együtt pedig mi is egyre elfoglaltabbak vagyunk.” - mondta Korda Erik a dupla műszak végén. ”Két hét alatt három különböző helyszínen szálltak harcba versenyautóink, legutóbb egyidőben Ausztriában és Magyarországon. Az idei év egyik újdonsága, hogy a magyar bajnokságban az újjászületésre készülő Kazár Miklós szavazott bizalmat csapatunknak, akinek eltökélt szándéka, hogy visszaszerezze az abszolút bajnoki címet és ehhez a Korda Racing Skoda Fabia R5-sét választotta partneréül. Miki számára a Skoda még újdonság, ezért is döntöttünk úgy, hogy a bajnokság rajtja előtt beiktatunk még egy versenyt. Sajnos az időjárás továbbra is titkolja előlünk tavaszi arcát, Orfűn egészen más körülmények voltak, mint amire Egerben számítunk, ezért Eger előtt még beiktatunk egy közös tesztet. Az első lépések egyébiránt jól sikerültek, Miki bemutatkozásképp több szakaszgyőzelmet is begyűjtött. A versenyen részt vett még csapatunk már jól ismert párosa, Sághy László és Sághy Zoltán is, ők az licences versenyzők mezőnyében TOP10-ben tudtak zárni. 

Sajnos az időjárás Ausztriában sem volt hozzánk kegyes, szakadó esőben rajtolt az idei Rebenland Rally, melyen Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely a Hyundai i20 R5-tel szállt harcba. A szeszélyes időjárás miatt komoly kihívást jelentett a Mitropa Kupa első állomása, ahonnan a Mitropa értékelés negyedik helyével térhettek haza a srácok. A folytatásban sincs pihenés, hiszen nyakunkon az Eger Rali, ahol hat páros vesz részt csapatunk színeiben, úgyhogy fokozott izgalommal várjuk a rajtot.”

http://facebook.com/kordaracing

http://www.kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Stravia Kft, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Euroaszfalt Kft., Betonútépítő, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, Industrial Electro Service Kft, Szalai International Kft, Szirt Bau Kft, Doktor Természet Kft, Steinerbrunner Győző, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Pápai Beton Kft, Laha Facility, Travel 4 You,

Legfrissebb cikkek