Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Lassan indul a verseny szezon, egyre több hír jön a csapatoktól, hogy a versenyzők milyen bajnokságokban, illetve ezen belül milyen elvárásokkal indulnak.

A Solid Racing Team párosának; Merencsics Árpádnak, és navigátorának Kulcsár Dánielnek az idei tervei hasonlóak mint a tavalyiak, hiszen ebben az esztrendőben is a Mitropa Rally Cup verseny sorozatban vesznek részt a jól ismert kis Suzuki GTi-vel.A Solid Racing Team párosának; Merencsics Árpádnak, és navigátorának Kulcsár Dánielnek az idei tervei hasonlóak mint a tavalyiak, hiszen ebben az esztrendőben is a Mitropa Rally Cup verseny sorozatban vesznek részt a jól ismert kis Suzuki GTi-vel.
Első versenyük a Rebenland Rallye, ami március 16-17.-én kerül megrendezésre Ausztriában, Leutschach és környékén. Ezekről kérdeztük Merencsics Árpit.

Mik az idei tervek?
Hasonlóan a tavalyi évhez, idén is a nemzetközi verseny sorozat a Mitropa Rally Cup futamain fogunk versenyezni a Suzukival. Tavaly egy kissé csonka bajnokságunk volt, mivel egyéb elfoglaltság miatt kettő versenyt kihagyni kényszerültünk.
Most ezeket be szeretnénk pótolni, illetve ha lehetőség adódik rá akkor kiegészíteni egy versennyel.
Ebben az évben egy kis változás is van, mégpedig hogy Kulcsár Dániel-lel a jobb oldalamon fogom teljesíteni a kitűzött versenyeket. Dani egy megbízható navigátor, szerintem nagyon jól együtt tudunk majd dolgozni a legjobb eredmény elérésében.

Az autóval minden rendben? Hogy halad a felkészülés?
Az autón végrehajtottuk a szükséges revíziókat, lecseréltük az olajakat, a futóművet kellett felújítani, de ezen kívül nem kellett nagy dolgot javítani. Remélem ez év közben is így lesz.
Így hogy második alkalommal veszünk részt a verseny sorozatban, lehetőségem nyílik a tavalyi eredményekhez viszonyítva konzekvenciát levonni, hogy idén tudunk-e gyorsulni, vagy nem.
Hozzá kell tennem, hogy ebben az évben is a Historic mezőnyét fogjuk erősíteni.

Az időjárás eléggé változatos mostanában. Mire számítasz?
Ez igaz, múlt héten még fél méteres hó volt a hegyen, gondolkoztam is hogy milyen gumival kell készülni. A pályák nem nagyon változtak szerintem, de majd az aktuális itinerben meglátjuk pontosan. Ezek a pályák nagyon jók, nincs több 200 méter egyenesnél, így nagyon pontos itiner kell.
Szeretném nagyon jól felírni a pályákat, és a lehető leg gyorsabban teljesíteni, amit az autó, és a mi határaink leginkább megengednek.

Van elérendő cél kitűzve a versenyen?
Mindenképp, elsődlegesen az, hogy célba érjünk. Minden versenynek a célban van vége, aki ott van az kapja a pontokat.
Természetesen nem szeretnénk séta kocsizni, a Suzuki egész jól megy lefelé a szerpentineken. :)
Nagyon pozitív meglepetés, hogy idén több magyar versenyző társunkat is látom a nevezési listán, örülök, hogy ők is megmérettetik magukat a nemzetközi mezőnyben!
Remélem minél több magyar szurkolóval találkozhatunk a pálya mellett.

Találkozunk Ausztriában!

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Büttner & Co, Kori ’96 Kft., Nyilas GSM Kft., Agrivál Kft., Zsirai Pincészet, Merencsics Autó Kft., Gazda Trans Kft., Szegecs Patrol Vagyonvédelmi Kft., Mr Kool., Precision Agri Kft.; Evolution Consulting Kft., Innovitas Nonprofit Kft.; Global-Union Kft.; Raiker Kft.; LaurusConsulting Kft.; C+D Automatika Kft.; Ital-Logisztika Kft.; ERKOMM Kft.; Dolo Étterem és Pizzéria; Airomov; Nagyatád Város; Novics és Társa Közműépítő Kft.

Legfrissebb cikkek