Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Most már biztos: Tassi Attila indul a TCR Europe versenysorozatban.

Vége van a találgatásoknak, nem kell tovább izgulnia a túraautó-versenyek kedvelőinek: Tassi Attila – aki a HELL ENERGY teljes támogatásával, továbbra is a HELL Racing Team tagjaként versenyez – 2018-ban a JAS Motorsport hivatalos tesztpilótája lesz és a TCR Europe versenysorozatban áll majd rajthoz egy vadonatúj Honda Civic TCR-rel.

Nagy találgatások mentek az elmúlt hónapokban, vajon mi lesz a tavalyi TCR International Series túraautóverseny-sorozat ezüstérmesének, Tassi Attilának sorsa. Volt csapatáról sorra érkeztek az hírek, róla azonban nem lehetett tudni, vajon folytatódik-e túraautó-versenyzői karrierje. Minden bizonytalanság ellenére, szponzora, a HELL ENERGY kitartott a tehetséges magyar pilóta mellett, így az energiaital gyártó cég az idei szezonban is a fiatal versenyző mellett áll, hiszen a kiváló képességű pilótával hosszú távra tervez.

Most azonban megtört a csend; a JAS Motorsport hivatalos közleményben jelentette be a jó hírt; a héten Tassi aláírta szerződését a gyártóval, így most már hivatalosan is a csapat tesztvezetője. A pilóta-program részeként az újonnan kiterjesztett TCR Europe versenysorozatban áll majd rajthoz a 18 éves versenyző és segít a Honda Civic fejlesztésében. Habár versenycsapata egyelőre nincs megnevezve, Tassi helye már biztos a sorozatban.

„Nagyon örülünk, hogy Tassi Attilát nevezhettük ki a Honda Civic TCR programunk tesztvezetői pozíciójára. Rendkívül lenyűgözőnek tartom, hogy kevés tapasztalattal rendelkező tinédzser létére a tavalyi TCR International Series-ben a világ legjobb túraautó vezetőit maga mögé utasítva második helyezést ért el. A JAS Motorsportnál nem csak tehetsége gondozásában tudjuk őt segíteni, de a képességei felbecsülhetetlenek lesznek számunkra az autó továbbfejlesztésében is. Jelenleg is zajlanak a megbeszélések az ügyfélcsapatokkal, de hamarosan bejelentjük a versenyprogramot is.” – mondta Mads Fisher, a JAS Motorsport a TCR projektvezetője.

„Nagy izgalommal tölt el, hogy a JAS Motorsport tesztpilótájaként versenyezhetek a TCR Europe-ban. Külön öröm számomra, hogy a HELL ENERGY továbbra is támogat a szezonban. Izgatottan várom az újabb kihívásokat és továbbra is mindent meg fogok tenni a siker érdekében. Tavaly kevésen múlt az első hely, de remélem idén feljutok a dobogó legfelső fokára. A célom mindenképpen ez lesz!” – mondta Tassi Attila.

Legfrissebb cikkek