A csapat két versenyautójának tesztjével kezdődött az LPWMSport számára a szezon, hétfőn ugyanis alaposan bejáratták a Hyundai i20-ast és a Mitsubishi Lancer EVO IX-est.

Új tervek, új csapattagok és új autók - bizakodva kezdik a 2018-as idényt az LPWMSport-nál.

A legendás Tardos - Bikol szakaszon tartott tesztelésen kiderült, hogy a téli időszak komoly felújításai jól sikerültek: mindkét autó tökéletes formában rótta a kilométereket. A változékony időjárásnak köszönhetően mind száraz, mind nedves úton ki tudták próbálni a versenyzők az idei járműveiket és versenyautóik mindkét esetben remekül vizsgáztak.

A tesztnapon segítségükre volt Kevin Abbring holland versenyző, aki nem először vett részt a Hyundai i20 R5 beállításában. Tavaly szintén együtt tesztelhettek vele, akkor a csapathoz frissen érkezett technikát járatták meg együtt. A tapasztalt pilóta mindig hasznos tanácsokkal tudja segíteni a team munkáját.

„Izgalmas volt az egész napos teszt, a négy hónapos szünet után nagyon rám fért már a sok kilométer, a sebesség és úgy érzem, sikerült visszarázódni” – mondta Lovász Pál.

„Az i20-asba több új fejlesztés is belekerült, az autó megkapta a legújabb futóműveket és a motorvezérlő programunk is új. Nőtt a kanyar sebességünk és a motort is jobbnak érzem. Kevin segítségével, úgy gondolom, jól beállítottuk az autót” – mondta Pál, majd hozzátette: „A felkészülési időt talán még sosem töltöttük ennyire hasznosan. Tovább bővült a csapat, új versenyzőink vannak, akik egy új márkakupában vesznek részt.”

Az autók teljes körű felújítása mellett sikerült megteremteniük a szezon anyagi hátterét is. Költségvetésük elkészült, partnereikkel sikerült megállapodni, úgyhogy minden feltétel biztosított ahhoz, hogy remek idényük legyen a 2018-as.

A csapat Mitsubishi Lancer Evo IX-esével Tábori Ákosék tudtak a szezon előtt összebarátkozni.

„Tavaly meg voltunk elégedve a csapattal és a Mitsubishivel, nagyon jó élményeket szereztünk. Idén is ez a cél, szeretnénk több ORB futamon és külföldi versenyen rajthoz állni. Jó volt most picit menni az autóval, feltöltött” – mesélte a teszt után Tábori Ákos.

180307 lpwmsport teszt

Új versenygépekkel és egy új párossal is bővült közben a csapat. A team fiatal versenyzői a Rallye2 Bajnokság tavalyi bajnokai, akik egyet felfelé lépve idén már a Rallye I. osztályban állnak rajthoz az LPWMSport színeiben.

„A Csomós Miklós - Nagy Attila egységet a Peugeot Kupában indítjuk Peugeot 208 R2-vel. Büszkék vagyunk a tavalyi teljesítményükre és arra is, hogy feljebb léptek, komoly várakozással tekintünk a közös munka elé” – tette hozzá Pál.

A csapathoz csatlakozik Riskó Dániel is, aki szintén Peugeot 208 R2-vel fog versenyezni.

„Több tekintetben is fejlődni szeretnénk idén. Mind szakmailag, mint megjelenésben profibbak szeretnénk lenni. Bízunk benne, hogy a 2018-as idény versenyei is olyan jól sikerülnek majd, mint a szezonkezdő tesztelés” – zárta Pál a csapatbővítéssel kapcsolatos információkat.

A tesztnapot nem is időzíthette volna jobban a csapat, hiszen száraz és csúszós aszfalton is tudtak menni. Így remekül formába lendültek az idei első versenyükre, az ausztriai Rebenland Rallye-ra. Az osztrák kirándulás után egy héttel pedig kezdetét veszi a hazai bajnokság. Az ORB első állomása a Credobus Eger Rallye lesz, amin már teljes létszámmal vesz részt a csapat.

Köszönjük Partnereinknek: CREDOBUS, KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Expert Lajta Kft., TPA csoport Magyarország, Bus Center Kft., Geri Ügyvédi Iroda, Hunnoid