A Garmin Racing Team számára elkezdődött a 2014-es rallye szezon az A123 Teszt Rallye a Grepton Kupáért orfűi futamán.

Az előkészületek némi nehézségekbe ütköztek, de Gyarmati Ariel új navigátorával oldalán ezt az akadályt is sikeresen vette. A hétvégi verseny remek lehetőséget nyújt a versenyzőpárosnak az autó kipróbálására és az egymással való összeszokásra egyaránt.

Gyarmati Ariel: - Kicsit nehezen érkeztünk meg az orfűi futamra, ugyanis a másfél hónappal ezelőtt megrendelt alkatrész még mindig nem érkezett meg, az utolsó pár napunkat jelentősen megnehezítve. Hála a profi szerviznek sikerült megoldani, hogy mégis itt legyünk.

- Nagyon kedvelem ezt a klasszikus pályát, amely jó minőségű, tempós részekkel rendelkezik, így az autónak is optimális. Bízunk benne, hogy a holnapi nap során az időjárás kegyes lesz hozzánk és ki tudjuk élvezni száraz körülmények között a szakaszokat.

- Az idei évben új navigátorral vágok neki a bajnokságnak Németh Gergő személyében, akivel először fogunk egy autóban ülni itt Orfűn. Remélhetőleg az összeszokás gyorsan fog menni és egy sikeres évadot tudunk teljesíteni együtt.

- Az autó viszonylatában annyit, hogy a tavalyi év során építettük. Ami változás az elődjéhez képest, hogy ez most egy négy ajtós karosszéria, amely ideálisabb a súlyelosztás tekintetében. Sok mindent fejlesztettünk az elődjéhez képest. Komolyabb konstrukciós a fék, futómű, váltó. Reményeink szerint ütőképesebb és megbízhatóbb is lesz.

- A 2014-es évben választásunk ismét a Rallye2 bajnokságra esett, ahol egész évben szeretnénk rajthoz állni. Az előrejelzések szerint sokan leszünk a kategóriánkban, várhatóan 10-15 BMW-s páros. Népes mezőnyre, komoly csatákra számítunk. Jelen pillanatban az orfűi futamon egy olyan páros van, akik később is az ellenfeleink lesznek, de ez is motivál minket arra, hogy ne „csak” bemelegítésként tekintsünk erre a versenyre.

Köszönjük Támogatóinknak!: GARMIN, Récsei Busz Kft., www.palinkabc.hu, IBG, HUHGAROMARKET, LUBETECH, Print.Shop, Gulf