Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Maricsek - Bán kettős az abszolút 9., míg a Tóth - Papp páros az abszolút 18. helyen végzett az óévbúcsúztató Szilveszter Rallye-n.

Különböző okokból, de mind két Mitsubishis duó elégedett volt a hunagroringi futam végén.

Maricsek Miklós előzetesen az abszolút ötödik hely környékére várta magukat. Ez a célkitűzés most nem teljesült, viszont az MR Racing bokszában végig kiváló volt a hangulat, ami kárpótolta a váci pilótát, aki még így is a második leggyorsabb Mitsubishis sofőr volt a mezőnyben.

„A hangulat valóban lazább volt, mint a Mikulás Rallye-n, vagy az ORC futamokon. Az a helyzet, hogy az ünnepi készülődés közepette ez a verseny olyan szorosan volt beillesztve a programunkba, mint amikor az ember beteszi az utolsó kis lego darabot a helyére, így nem igazán tudtam ráhangolódni a Szilveszter Rallye-ra. Az első nap volt egy kis problémánk a rajtoltatással, mert amikor megkezdtük a második körünket, elengedtek előttünk egy Mitsubishit, és sajnos utolértük. Persze nem hibáztatom a szervezőket, mert ez a verseny mégis csak egy Show, de ott veszítettünk némi időt. A második nap pedig hoztunk egy laza döntést, hogy vizes slickkel megyünk ki reggel és ez teljesen felborította az autó egyensúlyát, nem tudtam úgy vezetni, ahogy elképzeltem. Ettől függetlenül meg vagyok elégedve, mert az utolsó körben feltettük az i-re a pontot: Az ötös gyorson Velenczei Ádám volt a gyorsabb 1.1 másodperccel, az utolsón viszont mi voltunk a jobbak 1.3-del. Kellemes buli volt az idei Szilveszter Rallye, egyedül azért van egy kis hiányérzetem, mert az összetettben előrébb vártam volna magunkat, de ez most így alakult.”

A Szilveszter Rallye-t követően nem pihen majd sokat az ORC 2017-es bajnoka, mert januárban már rajthoz is áll egy havas futamon!

„Így van, megyünk Kovásznára. Pár éve már jártunk ott, még az EVO 69-cel és most elhatároztam, hogy újra rajthoz állunk. Január első hetében elkezdjük a szervezést, szállást foglalunk és feladjuk a nevezést és január 19-én már Kovásznán fogunk versenyezni, egy igazi hó rallye-n!”

Tóth Tibor és Papp György a pályán mutatott teljesítménye alapján az abszolút 12. helyen végzett volna a Szilveszter Rallye-n, de a negyedik szakasz előtt begyűjtött egy perc büntetést a tószegi pilóta és navigátora, így végül a 18. helyen zártak az összetettben.

„Az egy perces korai érkezésről fogalmam sincs, Gyuri se tudta, hogy miért kaptuk a büntetést, mindenesetre meglepő dolog volt. Nem is értettem, mert ha mi korán érkeztünk, akkor az előttünk lévők is korán kellett, hogy érkezzenek. Nem tudjuk hova tenni ezt a büntetést. Nekem gyanús, hogy valamit elírtak, de lényegtelen egyébként. Ott voltunk a 12.-13. hely környékén és nekem csak ez számít, mert javultunk tavalyhoz képest. Érdekes módon, vizes pályán voltunk a legközelebb az elejéhez, amikor nem domborodnak ki annyira a lóerő különbségek és ahogy száradt fel az aszfalt, úgy csúsztunk vissza az összetettben. Az utolsó gyorsot pedig én erőltettem túl, mert úgy éreztem, hogy jó féktávokat veszek de, az időnk mégsem lett olyan, mint amire számítottam. Lehet az a probléma, hogy túl gyorsan megyek be a kanyarokba és ez a kigyorsításoknál már nem jó. Erre kell még figyelnem, hogy kisebb lendülettel menjek be a kanyarokba, főleg a szűk részeken és amilyen gyorsan csak lehet, ki kell gyorsítanom. Miki ebben sokkal jobb, okosabban, tudatosabban vezet, mint én, úgyhogy van még mit tanulnom tőle. Épp ezért jövőre is marad ez az autó és marad az N csoport. Nekem arra tökéletesen megfelel a Mitsubishi, hogy kikapcsolódjak és hogy élvezem azt, amit ez az autó nyújt!”

Legfrissebb cikkek