Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hosszú évekig az Eger Rallye jelentette az Országos Rallyebajnokság nyitányát. Ez volt az a verseny, amin sokan új autóval, új felállásban indultak, egy hosszú téli szünet után. Idén azonban Miskolcon indult a szezon, az egri verseny nem szerepelt a versenynaptárban, de aztán a Budapest Rallye elmaradását követően, szezonzáróként mégis Eger környékére látogat az ORB mezőnye.

 

A Turán Motorsport hétfutamosra tervezte az idei évet, és mivel nem ütközik az új verseny időpontja a Ford Fiesta R5-ös más programjával, Turán Frigyes és Farnadi Ági részt tud venni a szezonzárón. Az 51. Mecsek Rallye-t megelőző 3 hónapos szünet után most mindössze 3 hét telik el versenyzés nélkül, és máris magukra húzhatják a tűzálló ruhát és a bukósisakot a versenyzők.

„Az autó teljesen rajtkészen várja az egri versenyt, a szervizcsapat minden szükséges alkatrészt kicserélt rajta.” – kezdte azzal Frici, mivel is töltötte a csapat a Mecsek Rallye óta eltelt időt. „Egerben újra Farnadi Ágival indulunk, ahogy egy futam kivételével tettük egész évben. Az Eger környéki pályákat jól ismerjük, de pontosan ebben rejlik a veszélyességük is. Hiába ugyanaz egy gyorsasági, az utolsó alkalom óta több minden megváltozhatott a környezetében, és pl. a lassítók elhelyezését is változtathatják a rendezők, így ugyanolyan felkészülést igényel, mintha még sosem mentünk volna rajta, nem szabad „emlékezetből” autózni. A mostani kiírásban szereplő gyorsasági szakaszok meglehetősen nagy átlagsebességgel teljesíthetők, és a tapadásuk szárazon sem túl nagy, amit a kiszámíthatatlan időjárás tovább tetézhet. Nagy szerepe lesz a szerencsének, ki találja el a legjobban, vagy legkevésbé rosszul a gumikat, milyen mintázat, illetve milyen keverék lesz a legmegfelelőbb.”

A verseny előtt egy rövid tesztet tervez a Turán Motorsport, mert az autó beállításai már megvannak az Eger környéki pályákra, igazából egy „átmozgató” edzés a teszt célja.

„Hiba nélküli versenyt szeretnénk futni, a célban szeretnénk befejezni, ugyanakkor, ahogy mindig, most is a legjobbak között szeretnénk lenni, így e két célkitűzés szellemében fogunk autózni.” – zárta gondolatait az Eger Rallye előtt Turán Frigyes.

 

Legfrissebb cikkek