Talán a nyár legforróbb hónapjában folytatódott a hazai Rally Bajnokság, ahol az LP Winner Motorsport egysége a Lovász Pál - Kürti Tamás páros egy hosszabb teszttel készült, amin nagyon sokat foglalkoztak a futómű beállításával.

Ahogyan a szombathelyi versenyen, itt is a kvalifikációs szakasszal vette a kezdetét a futam, amin Pál és Tamás most be kellett érje a nem túl jó második helyes rajtindulással. Talán a legrosszabb a dologban, hogy nem is sejthették mi vár rájuk másnap.

„Keménygumival és kemény beállítással mentünk ki az első szakaszra, és amikor elrajtoltunk szó szerint leszakadt az ég. Keserves volt így autózni és ez nagyon rányomta a bélyegét az egész versenyünkre. Sokszor elgondolkodtam rajta, miért rajtoltatnak el minket ilyen időben” – kezdte a beszélgetést Lovász Pál.

A második gyors ugyanezen a pályán, köztes szerviz nélkül zajlott és jó látszódott a két perces időbeli javulás a srácok autózásán. Tudták másnap nagyon bele kell húzzanak, hiszen az első gyors miatt nagyon elment a versenyük.

„Nem indult jól a vasárnap és a befejezés sem volt túl jó érzés” – mondta Pál, majd hozzátette: „Az első szakaszt törölték az előfutó balesete miatt, így az átlagidő miatt csökkentek a felzárkózási esélyeink. Innentől viszont minden jó volt, nagyon élveztünk minden métert, még ha nagy porban is kellett autóznunk, de sajnos sokáig nem élvezhettük, mert az utolsó előtti szakaszon fennakadt a gáz és felborultunk.”

A srácok megúszták a balesetet és az autó sem sérült meg nagyon, de fel kellett adják a versenyt. A baleset előtti szakaszon már az abszolút tizenötödik helyen jártak, ami nagyszerű teljesítmény ahhoz képest, hogy a harminckettedik helyről sikerült ide jutniuk.

Az Országos Rallye Bajnokság most pihenőre megy, ezért a srácok kerestek maguknak egy másik versenyt, hogy az autó tanulását tovább tudják folytatni. A választott verseny, a nemzetközi Baranya Kupa, ami a Mitropa Kupa keretein belül kerül megrendezésre.

Köszönjük Partnerinknek: Kamion Fényező Kft., Hyundai Magyarország, M6 L.O.G Kft., Service Solution Kft., Geri Ügyvédi Iroda, Bus Center Kft., TPA csoport Magyarország, Mini-Busz Kft., Expert Lajta Kft., Hunnoid, Kövesdi Kft, millaco.hu