Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Összességében nagyon jól érezte magát az LP Winner Motorsport Hyundaios párosa Szombathelyen, hiszen ez volt az idei első murvás verseny, ami mindig a versenyzők nagy kedvence.

 

Új szabály lépett életbe a 2017-es évtől a hazai rally bajnokság murvás versenyein, amit a nagy nemzetközi bajnokságok példájára alakítottak ki. A bajnokság első tizenöt helyén lévő versenyző egy kvalifikációs szakaszon méri össze tudását, majd az eredmény függvényében választ rajthelyet. Murván ugyanis esélyt kell adni a bajnokságot vezetőnek, hogy ne legelőről induljon, mert akkor még poros a pálya.

Így történt ez a Magyar Rallye Bajnokság első murvás versenyén az Iseum Rallye-n is, ahol a Lovász Pál - Kürti tamás páros a 11. helyet megszerezve az ötödik rajtpozíciót választotta.

„Óriási élmény a Hyundai i20 R5-tel murván menni” – értékelt Lovász Pál a kvalifikációs szakasz után, majd hozzátette: „Megterveztük hol szeretnénk végezni, ami be is jött, így a rajthely választó procedúrán az ötödik startpozíciót választottuk.”

Ez a verseny a tanulásról szólt, ahogyan az idei év is annak tekinthető és ebben a tudatban a pár apró hiba nem róható fel a versenyzőkre.

„Volt pár túlcsúszásunk, egyébként sokáig minden rendben működött. A szakaszhelyezéseinkkel természetesen nem voltam elégedett, de a többi versenyzőtársunkhoz képest nagy hátrányban vagyunk, hiszen sosem mentünk korábban az autóval hasonló talajon” – értékelte a napi teljesítményt Pál.

Sajnos a nap végére az autó elkezdett rángatni, egy új technikai probléma lépett fel, ami a váltó működését hátráltatta.

„Az egyik jeladó hibásodott meg, amit sikerült kicserélnünk, de a hiba továbbra is fent áll, valószínűsíthető, hogy az új alkatrész gyári hibás, így nem tudjuk folytatni a versenyt” – zárta a beszélgetést Pál.

Az LP Winner Motorsport párosa legközelebb július második hétvégéjén a szintén murvás talajú Veszprém Rallye-n indul majd.

Köszönjük Partnerinknek: Kamion Fényező Kft., Hyundai Magyarország, M6 L.O.G Kft., Service Solution Kft., Geri Ügyvédi Iroda, Bus Center Kft., TPA csoport Magyarország, Mini-Busz Kft., Expert Lajta Kft., Hunnoid, Kövesdi Kft, millaco.hu

 

Legfrissebb cikkek