Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Miskolcon startolt a 2017-es Országos Rallye Bajnokság, ahol az LP Winner Motorsport párosa Lovász Pál és Kürti Tamás népes R5-ös mezőny tagjaként sok tapasztalatot szerzett az i20-as Hyundai-al és végül az abszolút 11. helyen értek célba.

 

A verseny előtt pár nappal három autós csapattá bővült az LP Winner Motorsport. Különböző autókkal és más bajnokságokban, de egységes designnal próbálnak majd borsot törni a vetélytársak orra alá.

„Örömömre szolgál, hogy csapatunk színeiben üdvözölhetem a Tábori Ákos - Bartha Nándor párost, akik a tavalyi N-es Mitsubishinkkel fognak versenyezni az ORB 3-as kategóriájában, továbbá a jövő nagy reménységei között számon tartott Csomós Miklós - Nagy Attila párost, akik egy Citroen C2R2 Max-al szeretnék megszerezni a Rallye 2-es bajnoki címet” – kezdte a beszélgetést Lovász Pál.

Visszakanyarodva a 23. Hell Miskolc Rallye-hoz, a Hyundaios alakulat mindent megtett, hogy jó helyen érjenek célba, ám a technika sokszor gátolta őket ebben. Egy frissen fejlesztett és kiforratlan autóról van szó, amire még nagyon sok aprólékos munka vár.

„Volt egy elképzelésünk a tempónkkal kapcsolatban, amihez az első nap úgy gondolom picit elmaradtunk, majd másnap egész jó időket sikerült autózni. A Hyundai szempontjából úttörők vagyunk a magyar mezőnyben” – folytatta Pál.

Mindenesetre az évet a tanulásnak szánják, Miskolcról karcmentes autót és sok tapasztalatot vihettek haza. Az első verseny alapján az ORB Top5 még távolinak tűnik, onnantól viszont bármi előfordulhat.

„Borzasztóan erős a kategória, ezért azt mondom, ha folyamatosan be tudnánk férni az első tízbe, azzal idén már elégedett lennék. Miskolcon közel voltunk ehhez, két defekt és egy gázfelakadós probléma is hátráltatott minket, azonban elégedetlenségre így sincs okunk” – zárta a beszélgetést Pál.

A folytatásban az Országos Rallye Bajnokság második futamára készül a csapat. A Steelvent Ózd Rallye előtti napokban egy hosszabb tesztet terveznek, ahová segítőként érkezik majd egy a rally világbajnokságról ismert gyári pilóta is.

Köszönjük Partnerinknek: Kamion Fényező Kft., Hyundai Magyarország, M6 L.O.G Kft., Service Solution Kft., Geri Ügyvédi Iroda, T&J Busz Projekt Kft., Bus Center Kft., Color Tours Kft., TPA csoport Magyarország, Mini-Busz Kft., Kontakt-Busz Kft., Expert Lajta Kft., Hunnoid, Kövesdi Kft, millaco.hu

 

Legfrissebb cikkek