Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ismeretlen terepre utazott az LP Winner Motorsport párosa a Lovász Pál - Kürti Tamás egység, akik Olaszország Savona tartományában választották ki idei első verseny helyszínüket. A Rally Ronde della Val Merula versenypályái igazi rally pályák, amik nem hasonlítanak egyáltalán a nálunk megszokottra.

 

Pál és Tamás a tavalyi év végén átült egy Hyundai i20 R5-ös versenyautóba, amit az olasz HMI Motorsport szállított Magyarországra, most pedig az LP Winner Motorsport autózik a csapat hazájába. Pál már megrendelte a saját autóját a Hyundai Motorsporttól, ami még nem készült el erre a versenyre, így kézenfekvő volt, hogy újra az olasz csapattal dolgozzanak együtt.

„Tavaly egy hosszabb teszten és a Szilveszter Rallye-n már ismerkedtünk az autóval és a csapattal, most pedig velük folytatnánk az idei felkészülésünket” – kezdte a beszélgetést Lovász Pál, majd hozzátette: „Az autó akkor nagyon jó benyomást keltett bennünk, szenzációsak a fékjei és a futóműve is, továbbá a motorja is nagyon erős.”

A csapat felállított egy programot, aminek mentén szeretne előre haladni az idei évben, rengeteget versenyezni az autóval, hogy minél több tapasztalatot sikerüljön vele szerezni. Az olasz verseny tipikus rally pálya, rengeteg szűk kanyarral és nagy szintkülönbségekkel, ami biztosan komoly koncentrációt igényel majd.

Pénteken délelőtt megérkeztek a helyszínre, szombaton adminisztratív és technikai átvételek mellett volt a pályabejárás és vasárnapra maradt a versenyzés egy közel 15 kilométeres pályát négyszer kellett teljesíteniük.

„Minden teljesen ismeretlen volt és az eső is egyfolytában esett. Mindezek ellenére nagyon élveztük az olasz kirándulást. A mezőny borzasztóan erős, itt nem férnek bele az apró hibák sem. Sajnos mi kétszer is hibáztunk egy kicsit, ami eléggé hátravetett minket. Innentől a gumik tesztelése és az autó megismerése dominálta végig a versenyünket. Végül a kategóriánk ötödik helyével kellett megelégednünk” – értékelte a versenyt Pál.

A csapat az olasz verseny után már nagyon várja, hogy a saját autója végre megérkezzen, és azzal koncentrálhasson a szezon hátralévő versenyeire.

Köszönjük Partnerinknek: Kamion Fényező Kft., Hyundai Magyarország, M6 L.O.G Kft., Service Solution Kft., Geri Ügyvédi Iroda, T&J Busz Projekt Kft., Bus Center Kft., Color Tours Kft., TPA csoport Magyarország, Mini-Busz Kft., Kontakt-Busz Kft., Expert Lajta Kft., Hunnoid, Kövesdi Kft, millaco.hu

 

Legfrissebb cikkek