Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

BlanA szezon előtt kitűzött célt már most sikerült megvalósítania a kétszeres gyorsasági kamionos Európa-bajnok Kiss Norbinak, a Tankpool24-Mercedes magyar pilótájának, aki az elmúlt hétvégén a négyből két futamot is megnyert a Slovakiaringen, s ezzel feljött az összetett második helyére.

A 32 éves szombathelyi versenyző a két sikere mellett egyszer harmadik, egyszer pedig – egy utólagos 10 másodperces időbüntetés miatt – nyolcadik volt a sorozat szlovákiai állomásán. Kiss így 51 pontot szerzett a hétvégén, s 43 pontra csökkentette a lemaradását az összetettben vezető cseh Adam Lackóval szemben.

„Az idény előtt azt a célt tűztük ki magunknak a csapattal, hogy a végére érjünk oda valahogy a második-harmadik helyre az összetettben, de nagyon örülök annak, hogy ezt máris sikerült elérni” – mondta a magyar pilóta, aki ráadásul a szombati első futamon történelmi győzelmet aratott, mert ő lett az első kamionversenyző, aki futamot nyert a Slovakiaringen, ahol eddig még nem rendeztek viadalt a sorozat fennállása óta.

„Fantasztikus, hogy épp a magyar hétvégét megelőzően tudtam az idén először nyerni, ráadásul rögtön kétszer, a szombati és a vasárnapi első versenyen, amelyekért több pont jár” – folytatta Norbi, aki a Hungaroringen teljes mértékben győzelmi esélyekkel áll rajthoz. Bár a sorozat 2015 óta visszatért Magyarországra, pályaismeretben a szombathelyi versenyző még mindig fölényben van riválisaival szemben.

„Az autónknak is jobban fekszenek a technikás, lassabb vonalvezetésű pályák, úgyhogy nagyon bízom a mogyoródi sikerekben, és egy kis szerencsével akár még az összetett első helyezetthez is közelebb kerülhetek” – tette hozzá a kétszeres Eb-győztes.

A kamion Eb magyarországi versenyhétvégéjét augusztus 26-27-én rendezik, s a szervezők az elmúlt két évben megszokottakhoz hasonlóan látványos és izgalmas betétfutamokkal, valamint számos családi programmal készülnek. A versenyhétvégét megelőző csütörtökön, augusztus 24-én pedig a tervek szerint a tavalyi évhez hasonlóan ismét Budapest belvárosába hajtanak majd a versenykamionok és a betétfutam, a Blancpain GT Series luxussportautói, így a közönség testközelből is megcsodálhatja majd a gépeket, valamint személyesen találkozhat a versenyzőkkel.

 


Legfrissebb cikkek