Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A remek ráhangolódást követően a vártnál is jobban szerepelt Turán Frigyes a 34. HE-DO Mátrai Hegyiverseny első versenynapján. Viszonylag korán reggel 8-kor kezdődtek a felfutások – így nevezik a hegyiversenyeken az edző- és versenyfutamokat –, és a kategóriák sorrendje miatt Fricire is hamar sor kerül.

„Reggel még meglehetősen hűvös volt az aszfalt, de a Hankook kínálatában erre a hőmérsékletre is van megfelelő gumiabroncs. Azt is figyelembe kellett vegyem, hogy mindössze bő 5 km a táv, így nem kellett annyira odafigyelni, vajon mennyit bír az abroncs.” – kezdte összefoglalóját Frici.

Délelőtt összesen két időmérőt tartottak, aminek az eredménye csak a tájékozódást szolgálja, illetve lehetőséget ad arra, hogy a versenyzők éles körülmények között is megismerjék a pályát, ezeket megelőzően ugyanis csak utcai autóval, a KRESZ szabályok betartásával van lehetőségük legalább a nyomvonal feltérképezésére.

Délután két versenyfutam szerepelt a programban, melyek összesített eredménye határozta meg a napi végeredményt. „Úgy érzem, bennem és az autóban ennyi volt.” – összegzett röviden Frici. „A túraautók között az abszolút sorrendben elért 3. helynek nagyon örülök, ugyanis számos, a Ford Fiesta R5-nél – ami alapvetően egy rally autó – sokkal erősebb, az aszfaltos hegyipályán gyorsabb autó is volt a mezőnyben.” – értékelt a versenyző. Szerencsésen alakult az időjárás is, mert ugyan hullott némi eső, de sem a mennyisége, sem az időtartama nem okozott nehézséget, mindenki egyforma – jellemzően száraz – pályán autózhatott.

„Vasárnap nehezebb versenyre számítok! Nagyon sajnáltam, hogy a lengyel versenyzők a Fiestával, illetve az i20 WRC-vel nem tudták teljesíteni a napot, és nem mérhettük össze erőnket. Vasárnapra megoldják a problémákat, és igy minden bizonnyal nekem is nehezebb dolgom lesz, de a mai sikeren felbuzdulva vasárnap is szeretnék dobogóra állni!” – zárta gondolatait Frici.

A verseny hivatalos végeredménye: http://www.chronomoto.hu/images/stories/pdf/pdf/20170715_16_hegyi_paradsasvar/hun_day1_total.pdf

 


Legfrissebb cikkek