Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A jubileumi, 25. Hargita Gyöngye Rally-n szerepel először versenykörülmények között az új autójával Botka Dávid. Nem csak az autó lesz újdonság a hétvégén, hanem a navigátor is új a Botka Rally Team versenyautójában. A székely zászló színeit viselő Fabia R5-ben Ferencz Ramón fogja a kanyarokat mondani és az új páros bízik abban, hogy az ERC szezont együtt tudják majd eredményesen befejezni.

Lezárult egy korszak Botka Dávid életében. Nem a legfényesebb, hiszen nem úgy jöttek az eredmények az ERC2 bajnoka számára anno az autóváltás után, ahogy azt szerette volna, de a pilóta bizakodik, hogy ezzel az új autóval már újra képes lesz versenyezni! – „A padlóról kell felállnom! Bízom benne, hogy ezzel a Skoda Fabia R5-el végre újra önmagam lehetek!”

A hét elején tesztelte versenyautóját Dávid. A rövid aszfaltos teszt után még nagyobb bizakodással indul a következő versenyére a pesterzsébeti versenyző: „Már az első métereken úgy éreztem: a helyemen vagyok! Nagyon tetszik az autó! Igazán élmény vele autózni!” – mesélte szinte ujjongva Dudu. „Máshogy kell vezetni, mint a DS3-at kellett, de bízom benne, hogy hamar megszokom ezt a stílust is! Fura, de jobban hasonlít a Mitsubishi-re, mint a Citroenre. Nem kell vele túlerőltetni semmit. Erős a motorja, jó a futóműve, kezes a kanyarokban és a fékerő is nagyon jól szabályozható. Minden méter, amit megtettem vele, azt sugallta: igen! Ez az!”

Nem véletlen volt a teszt, hiszen Dávid szeretne újra visszarázódni a versenyzésbe. A következő ERC szereplés előtt tökéletes éles tesztnek tekinthető futamot talált magának Székelyudvarhelyen. „Elindulunk a Hargita Gyöngye Rally-n! Szeretem ezt a futamot és szeretnek itt minket! Jó itt a Székelyföldön versenyezni!” – és ennek megfelelően az autó a székely zászló színeiben pompázik ezen a futamon.

Új navigátor neve szerepel a nevezési listán Botka Dávid mellett. „Szeles Péternek az üzleti életben olyan új elfoglaltságai lettek, amit sajnos nem tud összeegyeztetni a versenyzéssel. Petivel bajnokok lettünk, köszönettel tartozok neki a munkájáért!” – A pilóta nem adta alább és egy abszolút magyar bajnokkal vág neki az év további versenyeinek: „Bízom benne, hogy Ferencz Ramón személyében megtaláltam azt a partnert, akivel újra sikeresen tudok versenyezni!”

A bajnok navigátor nem séta kocsikázni szeretne: „A legfontosabb, hogy a lehető legjobb eredményt hozzuk ki magunkból! Új autóval, új pilótával, új helyszíneken fogok versenyezni! Új kihívások várnak rám és ez nagyon ambicionál!” – mondta lelkesen Ramón.

Dávid bízik benne, hogy újra sikeres tud lenni. „Nyerni szeretnénk! Rám férne már egy kis siker! Természetesen sehol sem adják ingyen a győzelmet, ezt tudom jól! Mindent megteszünk érte, hogy sikerrel szerepeljünk új navigátorommal az első közös versenyünkön!”

A Hargita Gyöngye Rally-n összesen 122 versenykilométert kell megtennie a benevezett legénységeknek. A program szerint a csütörtök esti rajtceremónia után péntek délután és szombaton kerülnek megrendezésre a gyorsasági szakaszok.

A verseny hivatalos honlapja: https://raliulharghitei.ro/hu

 


Legfrissebb cikkek