Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Újabb mérföldkövéhez érkezik a Korda Racing az idei Veszprém Rallyn, Vizelli Károly a csapat Skoda Fabia R5-ös versenyautójával az első osztály ejti meg bemutatkozását. Rossz hír viszont, hogy Velenczei Ádám a teszten elszenvedett balesete miatt nem lehet ott a versenyen.

Az eredeti tervek szerint az idei Veszprém Rallyn négy párossal állt volna rajthoz a Korda Racing, azonban a versenyt megelőző teszten Velenczei Ádám balesetet szenvedett a Hyundai i20 R5-ör versenyautóval, így nem lehetnek ott a szombati rajtnál. Ott lesz viszont a Korda Racing másik R5-öse, az eddigi csak nemzetközi porondon szereplő Skoda Fabia versenyautója, mellyel a tavalyi év Rallye2-es bajnoka, Vizelli Károly és Nagy Péter ejti meg bemutatkozását az első osztályban. Mellette a hazai pálya előnyét élvező ifjabb Fekete László a jól megszokott Citroen C2 R2 Max-szal száll harcba, a Rallye2-ben pedig a Székesfehérvár Rallyt kihagyni kényszerülő Balics Ákos a Honda Civic-cel képviseli a Korda Racing színeit.

Korda Erik: - Sajnos Ádámék nem lehetnek ott a Veszprém Rallyn, mert a csütörtöki teszten balesetet szenvedtek. Az autó nincs jó bőrben, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy az első ijedtség után Ádámnak és Csabinak nem esett komoly baja. Mindkettőjüket mentővel vitték a Veszprémi kórházba, amit szerencsére néhány óra után elhagyhattak. Ádámnak a válla húzódott meg, Csabinak a lába sérült, de a körülményekhez képest mindketten jól vannak. A baleset rányomta a bélyegét a tesztünkre, de jó érzés volt látni Vizelli Karcsi arcán mosolyt, minden egyes kör végén. Egy új világba csöppentek, hiszen Karcsi még összkerekes autóval sem nagyon ment korábban. Az első versenyek számára az ismerkedéssel fognak telni, de örülök neki, hogy sikerült eljutnunk oda, hogy a Veszprém Rallyn ő is próbára tehesse magát az R5-ös mezőnyben.

Velenczei Ádám – Szedő Csaba #6 Hyundai i20 R5: - Sajnos nem tudunk ott lenni a Veszprém Rallyn, a csütörtöki teszten elszenvedett baleset miatt. Egy bukkanós részen mentünk és annyira emlékszem, hogy az utolsó dobbantó keresztbe dobta el az autót. Ez után lecsúsztunk a fűbe, ahol volt egy tölcsér, ami megakasztotta az elejét és átfordított, majd csak pörögtünk a levegőben. A balesetben nekem a vállam, Csabinak a bokája sérült meg, fizikailag a körülményekhez képest jól vagyunk, gyorsan kiheverjük. Igyekszünk nem csüggedni és a jövőbe tekinteni, most egy hosszabb szünet következik a bajnokságban, a Budapest Rallyn szeretnénk visszatérni a mezőnybe.

Vizelli Károly – Nagy Péter #21 Skoda Fabia R5: - Először is szeretném megragadni az alkalmat és megköszönni Korda Eriknek és a Korda Racingnek, hogy a Veszprém Rallyn valóra válhat az álmom és R5-ös autóval versenyezhetek. Eriktől olyan lehetőséget kaptunk, amit nem tudtunk visszautasítani! Már a tesztet is nagy izgalommal vártuk, hiszen eddig párszáz métert mentünk Erik korábbi Skodájával, de ezen kívül összkerekes autóval se mentem még. Már a teszt is hatalmas élmény volt, végig fülig ért a szánk annyira szenzációs az autó. A Ladához képest egy egészen másik dimenzióba csöppentünk, egyelőre hihetetlen mi mindenre képes a Skoda, a futóműve egészen elképesztő. A jót könnyű megszokni, de nekem is időre lesz szükségem ahhoz, hogy elhiggyem mire képes a Skoda. Hogy mivel lennék elégedett a verseny végén!? Semmilyen elvárásunk nincs magunkkal szemben, én már annak is nagyon fogok örülni, ha beérünk a célba, szeretnénk kiélvezni hogy ezzel az autóval versenyezhetünk.

ifj. Fekete László – Fekete László #54 Citroen C2 R2 Max: - Számunkra a Veszprém Rally teljes mértékben hazai pályának számít, így nagyon szeretnénk egy jó versenyt futni a hétvégén. A pályákat nem nagyon kell bemutatni, de kicsit sajnálom, hogy idén nem megyünk a Nagy Lőtéren. A teszten úgy érzem sikerült ráhangolódni a hétvégére, az autó szépen muzsikált és mi is jól éreztük magunkat benne, izgatottan várjuk a rajtot.  

Balics Ákos – Borsfai Dávid #217 Honda Civic VTi: - Nagyon vártam már a mai tesztet, hiszen a Szombathely Rally óta nem ültem az autóban. A fiúk ismét egy szenzációs autót hoztak nekünk, ami szinte az utolsó pillanatban készült el. Nagy köszönet nekik a munkájukért! Úgy kellett nekünk ez a teszt, mint egy falat kenyér. Jó volt újra autóban ülni és úgy gondolom, hogy elég jól sikerült ráhangolódni a veszprémi körülményekre. Szeretnénk vasárnap a lehető legjobba szerepelni, hiszen nekem ez a verseny a kedvencem a versenynaptárból.”

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, K-P-K TransCoop Kft, Szerszámbróker Kft, Szirt-Bau Kft, SurgiCare Kft, StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, , BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, All4Office, BWS Belső Tér Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS BelsőTér Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Procomtec Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, NOA-Építő Kft, Ventil Épületgépész,Total Quality Control Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Dezső Bt, Bialabok Alexandra, Szalai International Kft, STEIN Villamos Kft, Doktor Természet Kft, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft


Legfrissebb cikkek