Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A hétvégi székesfehérvári futam a Garmin Racing Team versenyzői számára bőven tartogatott kihívásokat és izgalmakat. Végül a Domonkos-Ungvárszki kettős szerezte meg az ORC értékelés első helyét. A Gyarmati-Kocsis párosnak a defektek okozták a kényszerű idő előtti búcsúzást.

Domonkos László: - A murvás verseny után ismét aszfalton mérettük meg magunkat a hétvégi székesfehérvári futamon.  A pályák felírására nem sok időnk jutott, a pénteki napot használtuk ki erre a célra teljes egészében.

- Ezúttal Ungvárszki Milánnal vágtunk neki a feladatnak, aki ismét remek munkát végzett a navigátori székben, és nagyban hozzájárult a hétvége sikeréhez. Az volt a meglepő tapasztalat, hogy azok a részek mentek jobban a versenyen, amiket teljesen frissen írtunk fel és nem azok, amik már megvoltak, ezen meglepődtem egy kicsit.

- Mindazon által nagyon szeretem ezeket a pályákat, egyedül a Nagyveleg nem megy nekem valamiért, de azt is kedveljük, főleg a tempós részt a falu után. Kalandokból sem volt hiány. A Csákberény- Árkipuszta gyorsaságikon csúszkáltunk a legtöbbet. Az erdei részeken sok helyen töredezett és hiányos az aszfalt, miközben hatalmas a tempó, de kezelhető volt szerencsére minden szituáció. Vasárnap egy féktávot vettünk extrém rövidre, de valahogy ott is sikerült megállnunk.

- A gumiválasztással mellé nyúltunk az első napon, de persze nem voltunk ezzel egyedül. Száraz pályára való gumival mentünk ki az első négy szakaszra. Sajnos Kincsesbányán nem sokkal előttünk leszakadt az ég. A vizes fehér aszfalt elképesztően csúszott, örültünk, hogy ép bőrrel megúsztuk. A következő körben felszáradt nagyjából a pálya, itt az izgalmat az okozta,
hogy Arieléket pont a célban értük utol és még úgy is nehezen fértünk el ketten az egysávos úton, hogy nagyon figyelte, hogy mikor jövünk. A nap utolsó szakaszán négyen autóztunk kettő másodpercen belül, amihez hozzátartozik, hogy Hevesi Pistiék törött féltengellyel mentek ilyen időt. Vasárnap Hevesi Pistiék kiválása és Maricsek Mikiék büntetése után az volt a kérdés, hogy Arielék a defekttel összeszedett hátrányukat be tudják-e a hozni, aminek lendületesen neki is láttak, azonban egy további dupla defekt véget vetett ennek a küzdelemnek, amit nagyon sajnáltunk.

- Első helyen végeztünk, így nyilván az eredménnyel maximálisan elégedettek vagyunk. A következő futamokon szeretnénk tovább gyorsulni és több gyorsasági szakaszt nyerni.

Gyarmati Ariel: - A murva verseny után ismét egy aszfaltos futam következett, így az autó megkapta a szokásos átalakítást. A legutóbbi ózdi beállításokat vettük alapul a székesfehérvári megmérettetés előtt. Így már nagyon vártuk a folytatást.

- A székesfehérvári pályákat nagyon kedvelem, valamilyen formában mindegyik ismerős is volt számunkra, így a feldolgozásuk nem okozott nagyobb nehézséget.

- A szombati napon, mint sokan mások mi is slick gumival vágtunk neki a gyorsasági szakaszoknak. A rajt előtt öt perccel leesett az égi „áldás” így ez meg is pecsételte a sorsunkat, mert akinél volt intermédia és fel tudta rakni azoktól nagyon sokat kaptunk. Kettő gyorsasági szakaszt kellett így teljesítenünk. Egy perces hátrányt gyűjtöttünk így össze. Szerencsére felszáradt a következő körre, így meg voltunk róla győződve, hogy elérkezik a mi időnk. A harmadik gyorsasági szakaszon azonban kaptunk egy defektet, így ismét egy perces hátrányt sikerült szereznünk. Akkor már kettő percre voltunk a mezőny elejétől. A negyedik gyorsasági szakasz volt az első, amelyen sikerült átmennünk minden gond nélkül. A vasárnap a hetedik helyről vártuk a folytatást. Később Hevesi Pistiék kisetek az első helyről, Maricsek Mikiék időbüntetést kaptak, így ők nagyon hátra kerültek. Azon kaptuk magunkat, hogy Domonkos Laciék mögött a második helyen állunk. Velük megbeszéltük, hogy nem fog senki hátra dőlni, mi megpróbáljuk őket megelőzni, ők pedig megpróbálják megvédeni az első helyüket. Azonban etapon észleltük, hogy ismét defektünk van, amelyet szerencsére sikerült kicserélnünk, futópercre érkeztünk a beíróba. De a pálya felénél ismét defektet kaptunk, végül felnin jöttünk le a szakaszról, sajnos kettő percet hagytunk bent, valamint már nem volt pótkerekünk sem, így nem tudtuk folytatni a versenyt.  Eléggé el vagyunk keseredve, hogy ezért kellett kiállnunk. Nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna.

- A Veszprém Rallye lesz a következő futamuk, amelyen mindenképpen ott leszünk. Borzasztóan le vagyunk maradva a pontversenyben. Három darab nullás versenyünk van, illetve egy győzelmünk, de megpróbálunk mindent megtenni, hogy Veszprémben ismét dobogóra tudjunk állni.

Köszönjük Szponzorainknak: GARMIN, Récsei Busz Kft., Print-Shop, Strapa-Pack Kft., Moresimp, www.palinkaABC.hu, ibg, Lubetech, Dr. Marcus, Gulf, Send-Ex csoport, Spedimex hungary, Sziró Kft., DuPont


Legfrissebb cikkek