Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Elégedetten zárta az idei Székesfehérvár Rallyt az Overdose Racing Team versenyzőpárosa, Velenczei Ádám és Szedő Csaba folyamatosan az élmezőnyben autózva az abszolút negyedik helyen ért célba a Hyundai i20 R5-tel.

Velenczei Ádám: Nagyon nehéz volt az első nap, mert szombaton egész napra kellett gumit választani. Mi négy keménnyel mentünk ki, mert voltak esőfelhők, de nem számítottunk rá hogy ilyen hamar odaér. Az első gyorsaságin pont előttünk esett le az eső és kaptunk egy 10-est, majd a következőn annyira csúszott a kemény keverék, hogy jobbnak láttuk nem kockáztatni itt elég sokat kaptunk az elejétől. A nap második fele már sokkal jobb volt és feljöttünk a 4. helyre. Vasárnap az első kört megnyomtuk, hogy megnézzük, utol tudjuk e érni az előttünk állókat. Sikerült is faragnunk a hátrányunkból, de még így is maradt 15-20 másodperc. Mivel úgy láttuk, ha csak valaki nem hibázik, nem tudunk előrelépni, így az utolsó körben már csak arra törekedtünk, hogy Turán Fricit magunk mögött tartsuk. Ez sikerült és végül örülünk a megszerzett negyedik helynek. Azt hiszem aszfalton már közeli barátságban állunk a Hyundai-jal, a Korda Racingtől erre a versenyre is nagyon jól felkészített autót kaptunk. Ebben a nagyon erős mezőnyben a rajttól a célig nyomni kell a gázt, ma már 5-10 másodpercet jelentő hiba sem nagyon fér bele, mert szinte lehetetlen ledolgozni, amikor az első hat-hét helyezett között tizedek döntenek a szakaszon, de most is tudjuk hol hagytunk bent és azt is hogyan tudunk még gyorsulni. Nagyon értékes negyedik helyet szereztünk, a bajnokságban is nagyon jól jönnek ezek a pontok, sikerült feljönnünk az ötödik helyre és elérhető közelségbe került a negyedik hely. A következő versenyünk ismét murván lesz, ahol még tapasztalatra van szükségünk, de izgatottan várjuk már a Veszprém Rallyt.

Szedő Csaba: Nagyon örülünk, mert a szezon negyedik versenyén eljutottunk oda, hogy sikerült megvalósítanunk azt, amit előre elterveztünk. Egyedül az időjárás tréfált meg kicsit, de Ádámmal megbeszéltük, hogy a kemény keverékkel nem vállalunk semmilyen felesleges kockázatot a vizes pályán. Nagyon nehéz verseny volt az idei Székesfehérvár Rally, egyrészt hol az eső, hol a hőség nehezítette a dolgunkat, valamint ezek a borzasztó gyors és defektveszélyes pályák rendkívüli koncentrációt követelnek a versenyzőktől, itt a legkisebb hiba is súlyos következményekkel járhat, ezért nagyon észnél kell lenni. Számunkra egy kisebb győzelem ez a hétvége, aszfalton mostanra Ádám is tegező viszonyba került az Hyundai-jal, a beállítások is működtek, együtt tudtunk autózni az élmezőnnyel és karcmentesen teljesítettük a versenyt. Herczig Norbi és Hadik Andris most is nagyon gyorsak voltak, de minden egyes versenykilométer tapasztalatával mi is közelebb kerülünk hozzájuk és bár a következő versenyen visszatérünk murvára, de reméljük, hogy az eddig megszerzett tapasztalatok nagy részét Veszprémben is fogjuk tudni kamatoztatni.

A Székesfehérvár Rally végeredménye:
1. Hadik András/Kertész Krisztián, Ford Fiesta R5 1:08:05.4
2. Herczig Norbert/Bacigál, Igor, Skoda Fabia R5 +6.6
3. Vincze Ferenc/Bazsó Attila, Skoda Fabia R5 +31.8
4. Velenczei Ádám/Szedő Csaba, Hyundai i20 R5 +53.4
5. Turán Frigyes/Farnadi Ágnes, Ford Fiesta R5 +1:15.4…

Az Overdose Racing Team partnerei: Betonútépítő Zrt., Euroaszfalt Kft., Absolut Hostess Kft. Gulf, Unifilter Kft., Schönherz Informatikai Stúdió Kft., BM KOMP kompresszortechnika, Eftech Kft, Max-Transport Bt, Dynamic Út Kft., Bolyki Terra Kft.,  Euroll Hungária Kft., Honor Trans-Sped Kft., Tiszta Víz Üzletház, Pápai Beton Kft., Salgó polctervező, NoGlu Cukrászda, L&L Trans Kft., Stravia Kft., Acsay László E.V. Személy- és teherszállítás, Megafon Rádió


Legfrissebb cikkek