Küzdelmes verseny után az Országos Rallye Challenge abszolút negyedik helyén zárta a Székesfehérvár Rallye-t a Strider Zoltán - Apkó András páros. A srácok egy feledhető első nap után mindent beleadva már a dobogó harmadik fokát is látták az alagút végén, ám erre még várniuk kell egy kicsit.

Katasztrofálisan indult a Zoli és Andris székesfehérvári versenye, hiszen az első gyorsasági szakaszra kemény slick gumikkal indultak el és mire sikerült megmelegíteni őket, az időjárás mindent tönkre tett.

„Az eső tönkre tette a versenyünk első felét, ami miatt nagyon csalódott voltam miután sikerült végigmenni az első két szakaszon. Kincsesbányán a víz miatt szenvedtünk, Árkipusztán pedig még hozzájött, hogy háromból nem sikerült rendesen feldolgozni a pályákat” – kezdte a beszélgetést kicsit csalódottan Strider Zoltán.

Szerencsére a harmadik gyorsra érkezve a srácok már nem szembesültek az eső okozta hátránnyal és egy viszonylag jót tudtak autózni, viszont Árkipusztán hasonlóan nem ment nekik, mert ott az árnyékos részeken továbbra is a víz uralkodott. Zoli ekkor el is gondolkodott, hogy el kell menni haza, hiszen nem ezért utaztak el Székesfehérvárra. Szerencse volt a szerencsétlenségben a szombati nap zárása a városi szuperspeciál, amiért annyira nem rajonganak a versenyzők.

„A szuperspeciálon sikerült magam kitombolni, ez erősítette meg bennem, hogy mennünk kell tovább. Eddig mindig vigyáztam az autóra és a hajtásra a hasonló versenybe nem számító prológokon, de most félretettem mindent és egy nagyon jót autóztunk a rengeteg néző előtt” – zárta az első nap értékelését a pilóta.

Másnapra sok minden változott, folyamatos javulás mutatkozott az időkön és jött Zoli kedvenc pályája Nagyveleg is, ami sok pluszt nyújtott számukra. A versenyeknek a célban van a vége, ezért a srácok mindenképpen el szerettek volna jutni oda, és mivel több versenyzőtársuk is elvérzett a csatában, így végül a szombati borzalmas nyolcadik helyet egy szerencsésebb negyedikre tudták lecserélni.

„Megbeszéltük Andrissal szombat este, hogy vasárnapra felszívjuk magunkat és itt az ideje, hogy élvezzük a versenyt. Sehol nem vállaltuk túl magunkat és a versenyzőtársak kiesésének köszönhetően sokat lépkedtünk előre, de ehhez kellett az is, hogy a csapat egy tökéletes autót hozott nekünk. Utólag úgy érzem, nem vagyok csalódott. A vége felé már közel jártunk, hogy a harmadik helyett is megszerezzük” – zárta a beszélgetést Zoli.

A csapat a korábbi tervekhez hűen kihagyja a Veszprém Rallye-t és a Mátrai Hegyiversenyen pótolja az idei évben kimaradó Eger Rallye-t.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Betonútépítő Zrt.; Absolut Hostess Kft.; Confidenza Csapágyszolgálat; Gulf; Unifilter Kft.; Schönherz Informatikai Stúdió Kft.; Heves Cleaning Kft.; Színesfém Felvásárlás Pásztó PI-AT Metál Kft.; BM KOMP kompresszortechnika; Eftech Kft.; Max-Transport Bt.; Dynamic Út Kft.; Bolyki Terra Kft.; Euroll Hungária Kft.; Honor Trans-Sped Kft.; Tiszta Víz Üzletház; Pápai Beton Kft.; Salgó polctervező; Suták Krisztián Építési Vállalkozó; Balassa Security Kft., Mipa Hungária Kft., NoGlu Cukrászda, L&L Trans Kft., Stravia Kft.