Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Rövid, de annál nehezebb napon vannak túl a Korda Racing versenyzői a Székesfehérvár Rallyn, a csapat versenyzői jól alkalmazkodtak a folyamatosan változó körülményekhez és bizakodva tekintenek a befejező nap elé.

Trükkös napon vannak túl a Korda Racing versenyzői a Székesfehérvár Rally szombati nyitónapja után, hiszen az időjárás felelős mindent megtett azért, hogy megtréfálja a magyar bajnokság mezőnyét. A délelőtti szikrázó napsütést követően délre esőfelhők gyülekeztek Székesfehérvár térségében, amiből nem sokkal az első gyorsasági rajtja után leestek az első esőcseppek. Amíg az élmezőny első három versenyzője száraz aszfalton teljesíthette a nyitó szakaszt, addig a mezőnyben hatodikként rajtoló Velenczei Ádámot már vizes pálya fogadta így némi hátrányba került a verseny elején. A folytatásban aztán ismét kisütött a nap és száradó pályákon Velenczei Ádám is megkezdte a felzárkózást a Hyundai i20 R5-tel, a rali harmadik gyorsaságiján már csak négy tized másodperc választotta el a szakaszgyőzelemtől a nap végére pedig felkapaszkodott az abszolút negyedik helyre.

Az Országos Rally Bajnokság 2WD kupájában érdekelt Alberti Szabolcs és Földi Nikolett Fehérváron is tovább folytatta menetelését, a Honda Civic Type-R-rel valamennyi szombati gyorsasági szakaszon kategóriájuk legjobb idejével érkeztek célba, amivel magabiztos előnyre tettek szert a befejező napra.

Ifjabb Fekete László, édesapja, Fekete László navigálásával remekül alkalmazkodott a hirtelen leesett esőhöz, a nyitó szakaszon élre álltak kategóriájukban, pozíciójukat pedig megőrizték a záró szakasz rajtjáig, itt azonban már nem működött jól az egész napra választott abroncs és végül 1,6 másodperccel lecsúsztak kategóriájuk második helyére.

A verseny nagyobbik fele még hátra van, vasárnap újabb nyolc gyorsasági szakasz után hirdetnek győztes, az ORB mezőnyhöz pedig csatlakoznak a Rallye2-es bajnokság párosai, köztük a Korda Racing színeiben a közönség kedvenc Vizelli Károly és Nagy Péter a Lada VFTS-sel.

A Székesfehérvár Rally állása az 1. nap végén:
1. Hadik András/Kertész Krisztián, Ford Fiesta R5 20:15.3
2. Vincze Ferenc/Bazsó Attila, Skoda Fabia R5 +13.3
3. Herczig Norbert/Bacigál, Igor, Skoda Fabia R5 +26.3
4. Velenczei Ádám/Szedő Csaba, Hyundai i20 R5 +33.9
5. Turán Frigyes/Farnadi Ágnes, Ford Fiesta R5 +43.7…
17. Alberti Szabolcs/Földi Nikolett, Honda Civic Type-R +2:35.2…
30. ifj. Fekete László/Fekte László, Citroen C2 R2 Max +3:55.5

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, K-P-K TransCoop Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, , BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS BelsőTér Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Procomtec Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész,Total Quality Control Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Dezső Bt, Bialabok Alexandra, Szalai International Kft, STEIN Villamos Kft, Doktor Természet Kft, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft


Legfrissebb cikkek