Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Jól indult, de balszerencsésen folytatódott a Turán Motorsport párosa, Turán Frigyes és Farnadi Ági számára az Országos Rallye Bajnokság negyedik fordulója, a Székesfehérvár Rallye.

A versenyzők még ha nem is napsütéses, de csapadékmentes időben hagyták el a szervizparkot kevéssel dél után, viszont az első gyorsasági szakaszon pont akkor kezdett el esni az eső, amikor ők autóztak rajta.

„Minket még csak kevéssé zavart az eső, az utolsó kilométereken kezdett nedves lenni az aszfalt. Azt viszont tudtuk, hogy ha ilyen marad az időjárás, akkor a második gyorsasági nagy kihívás lesz, ugyanis száraz körülményekre optimális gumiabroncsokkal készültünk, és egész nap nem volt lehetőség a kerékcserére” – kezdte összefoglalni a nap eseményeit Turán Frigyes.

A nyári zápor kitartó volt, a második gyorsasági szakasz már teljes mértékben vizes volt, így a határokon belül a tapadás megtalálása volt a legnagyobb feladat.

„Sikerült jól eltalálni a beállításokat, így annak ellenére, hogy végig vizes volt a második gyorsasági, nagyon kis különbséggel a 3. helyen tudtuk teljesíteni, amivel az összetett értékelésben is ezt a helyet foglaltuk el.” – folytatta Frici.

A harmadik gyorsaságin azonban nem várt balszerencse érte a párost, tönkrement az R5-ös Fiesta kormányszervója. Egy utcai autót sem könnyű hibás szervóval vezetni, nem hogy egy versenyautót. Ez a „segítség” tehát megszűnt az autóban, de Frici keményen fogta a kormányt, és a már száradó aszfalton alig 10 másodperccel ment rosszabb időt legjobbnál.

„Bosszantó technikai hiba lépett fel, amit a karjaimban is érzek!” – mondta Frici. „A második két gyorsasági szakasz a szó legszorosabb értelmében kő kemény volt, és nagyon sajnálom, hogy így alakult. Visszaestünk az 5. helyre, 43 másodperc a hátrányunk az éllovashoz képest.

Ezúton is szeretném nagyon megköszönni a szervizcsapat munkáját, ugyanis időben kicserélték a hibás szervót, így vasárnap tökéletes autóval eredhetünk az ellenfelek nyomába, és ahogy a mai részeredmények is bizonyították, ott a helyünk a legelejében! Vasárnap mindent megteszünk, hogy előrébb lépjünk!” – zárta gondolatait Turán Frigyes.

Vasárnap nyolc gyorsasági szakasszal folytatódik a Székesfehérvár Rallye, az ünnepélyes célceremóniára 16:42-től kerül sor.


Legfrissebb cikkek