Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Négy párossal támad hazai versenyén, a Székesfehérvár Rallyn a Korda Racing csapata, a fejér megyei alakulat a Hyundai R5-ös versenyautója mellett, egy Hondával egy Citroennel és egy Lada VFTS-sel támadja a dobogós helyeket a magyar bajnokság idei negyedik állomásán.

Azok után, hogy a májusi Iseum Rallyn, murván is bemutatkozott a magyar rali bajnoki mezőny, a hétvégi Székesfehérvár Rallyn ismét teljes mértékben aszfaltos pályákra készülhetnek a versenyzők. Így tesznek a Korda Racing egységei is, akik félig meddig a csapat hazai versenyére készülhetnek, hiszen a Korda Racing főhadiszállásának a Fejér megyei Vál ad otthont.

Korda Erik: Hirtelen meg sem tudnám már mondani, hogy mikor volt utoljára olyan hétvége, amikor csapatunk valamely része ne versenyzett volna. Az Iseum Rally óta pályautóztunk Ausztriában, szoros csatában épphogy lecsúsztunk a győzelemről és lettünk másodikak a Szlovák Rally Bajnokságban a Tátra Rallyn, legutóbb a motoros tagozatunk Szandaváralján teljesített szolgálatot, most pedig itt a Székesfehérvár Rally ahol négy párosunk próbál szerencsét. Balics Ákosék Hondájába nem érkezett meg az alkatrész, de ők sem mondanak le a száguldásról, előrántjuk a Suzuki Ignist amivel a Rábaringen néhány támogatónkat autóztatjuk meg. Ami a Székesfehérvár Rallyt illeti, nagyon bízunk a srácokban, hiszen idén már számos alkalommal bizonyították gyorsaságukat, úgyhogy minden okunk megvan, hogy bizakodva tekintsünk a verseny elé.

Velenczei Ádám – Szedő Csaba #6 Hyundai i20 R5: Legutóbb Szombathelyen sok apró hibát elkövettünk, amit elsősorban a tapasztalatlanságomnak tudok be, nagyon keveset mentem még laza talajon. Azonban tudjuk hol hibáztunk, és hogy hogyan tudjuk kijavítani. Amit most elkövettünk, Veszprémben már nem fogjuk. Most ismét egy aszfaltos verseny következik, aminek örülök, mert ez közelebb áll hozzám és több a tapasztalatom is. A Székesfehérvár Rally tavaly nagyon tetszett, bár nem értünk célba, mert egy defekt miatt az utolsó gyorson az abszolút második helyről kellett kiállnunk. Kedden teszteltünk egyet és azt mondhatom, hogy ilyen jól még nem éreztem magam az autóban. A Korda Racingtől ismét nagyon jól felkészített autót kaptunk, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok a hétvége előtt. Az autó végsebessége 189 km/h de szerintem vannak olyan helyek ahol 230 km/h-val is tudnánk menni, úgyhogy sokat fogunk tiltáson autózni, de nekem nagyon tetszenek ezek a pályák, a Hyundai erős, nagyon jól fel van készítve és a beállítások is tetszenek.

Alberti Szabolcs – Földi Nikolett #31 Honda Civic Type R: Gőzerővel készülünk a Székesfehérvár Rallyra. A Szombathelyi murvás pályák után most visszatérünk aszfaltra a célunk azonban most is ugyanaz, mint legutóbb, szeretnénk a legjobbat kihozni magunkból, csakúgy mint az Iseum Rallyn! A legutóbbi győzelmünkkel a bajnokságban felzárkóztunk a második helyre, hátrányunk pedig már csak 3 pont az első helyezetthez képest, ami Fehérváron ledolgozhatónak tűnik, azon leszünk, hogy ezt megtegyük.

ifj. Fekete László – Fekete László #35 Citroen C2 R2 Max: Nekünk tavaly kimaradt a Székesfehérvár Rally, így idén annál nagyobb izgalommal várjuk a rajtot. Szombathelyen sikerült egy egész jó versenyt futnunk, bár hibák itt is akadtak, de az összkép nem volt rossz. Az elsődleges célunk most sem változik, szeretnénk a lehető legkevesebb hibával, de leginkább hiba nélkül teljesíteni a versenyt, ha ezt sikerül megvalósítani, akkor biztosan mosolyogva szállunk majd ki az autóból.

Vizelli Károly – Nagy Péter #203 Lada VFTS: Utólag már nagyon örülünk a Szombathelyen elért abszolút második helynek és Székesfehérvárra úgy érkezünk, hogy szeretnénk ugyanazt a lendületet tovább vinni, mint amit az Iseum Rallyn hoztunk. A szünetben visszaépítettük az autót murváról aszfaltra és reméljük, hogy a székesfehérvári aszfalt pályákon is fel tudjuk majd venni a versenyt az elsőkerék meghajtású autókkal. Szeretjük ezeket a gyorsaságikat, szívesen utazunk majd el idén is a versenyre. Tavaly 40 fokos lázzal vártam a verseny rajtját ehhez képest dobogóra állhattunk, ezzel az eredménnyel az idén is elégedett lennék, a lázról viszont lemondok.

Balics Ákos – Borsfai Dávid Honda Civic VTi: Nagyon vártuk már a Székesfehérvár Rally-t azonban a szombathelyi versenyen bekövetkezett technikai probléma úgy tűnik, hogy nem csak a májusi hétvégénket pecsételte meg. A srácok a verseny után rögtön szétszedték az autót, és meg is találták a hiba okát. Azonnal nekiláttunk, hogy a meghibásodott alkatrész helyére szerezzünk egy újat, azonban be kellett látnunk, hogy a Honda fölött már eljárt az idő. Igaz, a mai napig egy ütőképes autó maradt, azonban a váltóhoz alkatrészeket találni sokkal nagyobb kihívásnak bizonyult, mint korábban gondoltuk. Végül egy csehországi ismerősünk segítségével megtudtuk rendelni a hiányzó fogaskerekeket, viszont csak a jövő hét elején tudják majd szállítani, így esélyünk sem maradt, hogy elinduljunk a székesfehérvári viadalon. Nagyon csalódottak vagyunk, de nem maradunk verseny nélkül a hétvégén! Leporoljuk a tavalyi versenyautónkat és szombaton a Rábaringen rójuk majd a kilométereket. Kiváló alkalom lesz ez arra, hogy a Győr környéki támogatóinkat megautóztassuk és megmutassuk nekik, miért is imádjuk ennyire ezt a sportot.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, K-P-K TransCoop Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, , BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS BelsőTér Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Procomtec Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész,Total Quality Control Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Dezső Bt, Bialabok Alexandra, Szalai International Kft, STEIN Villamos Kft, Doktor Természet Kft, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft


Legfrissebb cikkek