Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A szombathelyi futamon a Garmin Racing Teamnek majdnem sikerült a dobogó első három fokát megszerezni, de egy technikai hiba megállította a Molnár-Novák kettőst. Gyarmati Ariel- Kocsis György duó azonban szárnyalt, a Domonkos-Horváth páros nem különben.

Domonkos László: - A szombathelyi murvás futamot nagyon vártuk már, hiszen mindig szerettem itt versenyezni. A pályákat sikerült majdnem hibátlanul feldolgozni. A hosszúperesztegi gyorsasági azért adott kihívást a féktávok belövésénél, nem volt egyszerű támpontokat találni. Egyedül a csepregi pályát hiányoltam, ugyanis nekem az a kedvencem.

- Pityesz (Horváth István) navigált nekem ezen a futamon és szokás szerint nagyon jól dolgoztunk együtt.

- Kalandokban is bővelkedett számunkra ez a verseny.  Az első söptei úti gyorsasági szakaszon megforogtunk kb. 130-as tempónál, és  még most sem tudom, hogy maradtunk az úton. Majd másnap az új pályán is megtréfált egy dobálós egyenes, de szerencsére azt is megúsztuk.

- Az autóval kisebb problémánk is akadt a futam kezdetekor. Az elején nem ideális motorbeállítással mentünk, így jelentős hátrányban voltunk, de amint változtattunk rajta, rögtön javultak az időeredmények is.

- A második helyen végeztünk az ORC abszolút értékelésében, ami a pocsék kezdet után nagyon jó eredmény. Külön öröm, hogy Arielék megnyerték a versenyt, az egyetlen bánatunk, hogy Molnár Pistiéknek az utolsó gyorson meghibásodott a turbójuk, így nem jött össze a hármas dobogó.

- A következő versenyünk a hétvégi Fehérvár Rallye, amelyen hasonló jó szereplést szeretnénk elérni.

Gyarmati Ariel: - Nagyon vártuk már a murvás futamot, ugyanis a tavalyi évben is kedvezően alakultak az ezeken való versenyzéseink. Ez volt az első bevetésünk az új autóval a laza talajon, így izgatottan vártuk, hogy mit fogunk tudni kihozni magunkból.

- A terveink között az szerepelt a versenyt megelőzően, hogy az előző kettő verseny nullás pontjait pozitív pontokra tudjuk váltani.

- Ezúttal is szokásos navigátorom Kocsis Gyuri diktálta az itinert.

- Az autóval csak kisebb problémánk akadt, amelyet első este sikerült is orvosolnunk.

- Kalandjaink szerencsére komolyabbak nem akadtak. Az utolsó gyorsaságin túlcsúsztunk egy kanyarban, de szerencsére nem lett nagy jelentősége.  A szombati napon nagyon jó szakaszokon mentünk, a száraz körülmények is ideálisak voltak, így szinte az elejétől fogva sikerült vezetnünk az ORC értékelést. Vasárnap éjszaka azonban elég jelentős csapadék mennyiség hullott le, a pályákat jelentősen fellazítva, amely talajra nem volt megfelelő gumink, így másnap elég sokat csúszkáltunk. Ennek ellenére sikerült megőrizni az első helyünket, illetve a power stage pontokat is sikerült begyűjtenünk, így végre maximális pontokat begyűjtve tudtuk befejezni a versenyt.

- Az elért eredménnyel elégedettek vagyunk, és a székesfehérvári futamon próbáljuk megismételni ezt az eredményt.

Molnár István: - A pályák feldolgozása jól sikerült. Sok időt vett igénybe egy-egy gyorsasági szakasz megírása, így túlzásba nem tudtunk esni. A murvás versenyekkel kifejezetten ki vagyunk békülve, így már nagyon vártuk a szombathelyi versenyzés izgalmát.

- A navigátorom ezúttal is Novák Balázs volt, aki inkább pilótának számít a mezőnyben, de a mitfáreri feladatokat is tökéletesen tudja ellátni, ha arról van szó.

- A tavalyi kihagyást követően ismét a Garmin Racing Team tagjaként csatlakoztunk a mezőnyhöz egy EVO VI-ossal, amely nagyon jó autó, bár voltak technikai problémáink. Bízunk benne, hogy a következő futamon a technika ördöge nem tréfál meg minket.

- Kalandosan kezdtük a versenyt, ugyanis egy korai időellenőrzőbe való érkezés hátrányát kellett leküzdenünk a futam további felében. Ez olyan jól sikerült, hogy a második helyen álltunk, amikor a turbó meghibásodásának köszönhetően kénytelenek voltunk elbúcsúzni a Szombathely Rallye-tól.

- Nagyon sajnáljuk, hogy nem tudtuk befejezni a versenyt, hiszen a pályákat is nagyon kedveltük, illetve elégedettek lettünk volna az előkelő második hellyel is. Reméljük, hogy ez a jövőben sikerülni fog.

Köszönjük Szponzorainknak: GARMIN, Récsei Busz Kft., Print-Shop, Strapa-Pack Kft., Moresimp, www.palinkaABC.hu, ibg, Lubetech, Dr. Marcus, Gulf, Send-Ex csoport, Spedimex hungary, Sziró Kft., DuPont


Legfrissebb cikkek