Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Megőrizte veretlenségét Wirtmann Ferenc és Barna György az Országos Historic Ralibajnokságban, ahol az Ózd Rali második napján is megnyerték a D csoport és a D3-as kategória versenyét, így az idei négy futamból négy győzelemmel állnak a bajnokság élén.

Nem volt azonban ilyen egyszerű menet az Ózd Rali második napja. Szombat éjszaka elég sok mindent kellett cserélni a Ford Escorton, de vasárnap napközben is végig dolgoztak a szerelők. Wirtmann szombat este a parc fermében szerzett kisebb sérülést, amikor a szalagot átlépve elesett, de egy darab szigetelőszalag segítségével ezt is megoldotta.

„Munkás hétvégénk volt, úgyhogy mindenekelőtt szeretném megköszönni a szerelőink munkáját illetve Balogh Sanyi ellenfelemnek, hogy kölcsön adta a hegesztő felszerelését – mondta Wirtmann.

– Az este lengéscsillapítót kellett cserélni, mert eltört, viszont az a gátló, amit beszereltünk keményebb volt, így meg kellett szoknom. Tegnap és ma is cseréltünk önindítót, ezen az autón is eltört a generátortartó bak, akárcsak az Mk I-esen a Vltava Ralin. Pont úgy éreztem magam mint a régi ralikon, hogy minden szakasz után kellett valamit javítani az autón.

A tegnapi esésem ma nem hátráltatott. Máskor is tört már el lábujjam, akkor is csak annyit tudtak tenni vele, hogy összekötötték egy éppel. Gondoltam, hogy ezt én is meg tudom csinálni. Az autóban mindig van szigetelőszalag, összeragasztottam őket és a pályán észre sem vettem, hogy fáj. A célban persze az volt a rali rádiós első kérdése, hogy hogy van a lábujjam, akkor azonnal elkezdett fájni.

Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok. Ma az első két gyorsasági után volt húsz másodperc előnyünk, azt próbáltuk egész napra beosztani. Mindig elmondom, hogy nagyon erősek az ellenfelek, de ez most a két ózdi versenyre is igaz volt, egy pillanatra sem lehet kiengedni, mert ott vannak a nyakunkon.”

170501 wirtmann n2

WIRTMANN FERENC 2017-ES EREDMÉNYEI:
Rebenland Rali CEZ: C3-as kategória 3. hely
Miskolc Rali 1. nap: D csoport 1. hely, D3 kategória 1. hely
Miskolc Rali 2. nap: D csoport 1. hely, D3 kategória 1. hely
Miskolc Rali CEZ: D csoport 1. hely, D3 kategória 1. hely
Vlatva Rali CEZ: C csoport 3.
Ózd Rali 1. nap: D csoport 1. hely, D3 kategória 1. hely
Ózd Rali 2. nap: D csoport 1. hely, D3 kategória 1. hely

WIRTMANN FERENC KORÁBBI HISTORIC EREDMÉNYEI:
2008. C korcsoport magyar bajnok
2009. C korcsoport magyar bajnok
2010. C korcsoport magyar bajnok
2011. C korcsoport magyar bajnok
2012. C korcsoport magyar bajnok, Historic CEZ-bajnok
2013. Historic CEZ-bajnok
2014. D korcsoport magyar bajnok, Historic Eb. C korcsoport 4.
2015. C korcsoport magyar bajnok, Historic CEZ-bajnok, Historic Eb. D korcsoport 2.
2016. D korcsoport magyar bajnok, Historic CEZ-bajnok

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Kft., Iharos és Goller Kft.

 


Legfrissebb cikkek