Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sikeres napon van túl a Korda Racing Hyundai i20 R5-ös versenyautójával Velenczei Ádám és Szedő Csaba, a páros parázs küzdelem után az abszolút negyedik helyen zárta a futam első napját.

A szokásoknak megfelelően az Országos Rallye Bajnokság idei második, ózdi állomása is a péntek délutáni prológgal vette kezdetét, melyen a szervezők egy jótékonysági akciót hirdettek egy kisgyermek megsegítésére, melyhez a Korda Racing versenyzői, Velenczei Ádám és Szedő Csaba is csatlakoztak, így Ádám alkalmi társával teljesítette a bemelegítő szakaszt.

Szombaton aztán eljött az igazság pillanata és végre a gyakorlatban is bebizonyosodhatott az, amit a csapat már keddi teszten érzett, hogy az Ózd Rallyn már komolyan számolni kell velük a magyar bajnokság élmezőnyének. Bár péntek este szakadó eső köszöntött Ózd környékére, ami okozott némi ijedtséget, de szerencsére szombatra felszáradtak a pályák, így kezdetét vehette a nyíltsisakos küzdelem. A kezdéssel már Miskolcon sem volt gond, hiszen első gyorsaságiján Ádám rögtön a harmadik időt szerezte meg a Hyundai-jal, és ugyanez történt Ózdon is, ismét a harmadik helyen kezdte a versenyt. Bár a kör hosszabbik szakaszán most is visszacsúszott egy kicsit, ezt hamar feledtette egy abszolút második idővel, amivel éket is vert az élmezőnyben. Az első nap végére, a dobogóról épphogy lecsúszva a negyedik helyet szerezték meg, ami mindenképp biztató a folytatást tekintve.

Korda Erik: - Összességében elégedettek vagyunk, hiszen Ádám egész nap tartotta a lépést az élmezőnnyel, több szakaszon is a Top3-ban tudott végezni. Nehéz nap volt a mai, de Ádám is a Hyundai is nagyon jól teljesített és szorosan tapadunk az élmezőnyre. Holnap egy új verseny kezdődik, átköltözünk Nógrád megyébe és azokat a Salgótarján környéki pályákat vesszük birtokba, amiket Ádámék a legjobban ismernek az egész bajnokságban, így azt hiszem minden esélyük megvan elcsípni az egyik dobogós helyet. Reméljük, az időjárás nem változik drasztikusan és holnap is száraz pályákon mehetünk.

170430 korda n3

A nap végén Salgótarjánban a Rallye2 Országos Bajnokság mezőnye is elkezdte a versenyhétvégét, a nógrádi megyeszékhely szívében megrendezett prológon Vizelli Károly és Nagy Péter ezúttal is maximálisan igyekezett kiszolgálni a közönséget és a Lada VFTS-sel a tőlük megszokott látványos autózással örvendeztették meg a nagyérdeműt. Mellettük Balics Ákos és Víg Sándor is bekapcsolódott a Rallye2 küzdelmeibe, akik természetesen már alig várják, hogy holnap kezdetét vegye a száguldás.

170430 korda n2

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu 
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, K-P-K TransCoop Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, , BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS BelsőTér Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Procomtec Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész,Total Quality Control Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Dezső Bt, Bialabok Alexandra, Szalai International Kft, STEIN Villamos Kft, Doktor Természet Kft, Régió Center Kft

 


Legfrissebb cikkek