Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az év második futamára látogat el a rallye bajnokság, amely az ózdi és a salgói pályákon fog zajlani ezen a hétvégén. A Garmin Racing Team versenyzői: Domonkos László- Horváth István, Gyarmati Ariel- Németh Gergő már izgatottan várják a vegyes futamot.

Domonkos László: - Az előző versenyünk nem úgy alakult, ahogy elterveztük. Miskolcon az első gyorsaságin egy kanyart túl szűkre vettem, és eltaláltunk egy követ a futóművel, melynek következtében az autó olyan sérüléseket szenvedett, hogy hiába próbáltuk a szervizben megjavítani, annyi alkatrész sérült, hogy nem volt értelme folytatni a versenyt. Bízunk benne, hogy itt Salgón nem lesz hasonló hibánk.

- Az autót kijavítottuk a versenyt követően, így felkészülten várjuk a folytatást. A tegnapi napon egy kisebb tesztet is beiktattunk. Állítottunk az autó futóművén és lengéscsillapítóin, valamint volt egy programozásunk is, amelyet a komolyabb üzemanyag szabályozás miatt muszáj volt megtennünk. Valamivel jobb lett a helyzet, mint idáig volt, azonban nem olyan erős, mint amikor még etanollal tudtunk versenyezni.

- Bejártuk a pályákat, amelyeket nagyon kedvelünk, mind a salgói, mind az ózdi részeken. Az RTE sorozatból csak jó emlékeink vannak róluk. A sámsonházi az egyetlen, amelyen még nem indultunk, ez egy rövid, de bátorság próbás szakasz. Izgalmasnak tűnik elsőre. Furcsa lesz, hogy egyik nap itt, másik nap ott fogunk versenyezni.  Nyilván a szerviznek is költözni kell. Ránk is vár majd vasárnap egy hosszabb etap e miatt. Meglátjuk, a végén nyilatkozunk róla, hogy ez mennyire vált be.

- Várjuk az időjárás alakulását is. Bízunk benne, hogy nem szakadó esőben kell teljesítenünk a gyorsasági szakaszokat.

- A célunk, hogy akadály mentesen a célban fejezzük be a versenyt. Ha versenyképes időket tudunk autózni az elejétől kezdve, és az első három-négy hely valamelyikén végeznénk, akkor azzal már nagyon elégedettek lennénk.

Gyarmati Ariel: - Az előző futamunkon egy technikai probléma hátráltatott minket, amit a szervizben nem tudtunk pontosan, hogy honnan ered. Mire sikerült rájönni a probléma forrására már kikéstük az időnket, így kénytelenek voltunk feladni a versenyt. Azóta sikerült megoldanunk a problémát, valamint a futóművel akadó nehézségeinket is sikerült orvosolni.  Bízunk benne, hogy itt Salgón rendben lesz már minden.

- A pályákat nagyon szeretjük, mind az első, mind a második napi szakaszokat. Az egyetlen kérdőjel az időjárás. Óránként változik az előrejelzés. Valószínű, hogy szép napos időnk nem lesz. A csapadék mennyisége, ami kérdés, illetve, hogy mikor várható. Elég nehéz lesz mindenkinek az a döntés, hogy jó gumit válasszon ezekhez a körülményekhez.

- Ezen a futamon beugrós navigátorral Németh Gergővel fogunk indulni, mert Kocsis Gyuri műtétre vár és nem kockáztatunk vele kapcsolatban semmit ezen a hétvégén.  Természetesen kívülről azért segíti a munkánkat.

- Még mindig tanuljuk, szokjuk az autót, mivel a múltkor sem sikerült sokat menni vele, úgy gondolom, hogy ha a dobogóra fel tudunk állni ebben az erős mezőnyben, már egy szép eredmény lenne. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez sikerüljön.


Köszönjük Szponzorainknak: GARMIN, Récsei Busz Kft., Print-Shop, Strapa-Pack Kft., Moresimp, www.palinkaABC.hu, ibg, Lubetech, Dr. Marcus, Gulf, Send-Ex csoport, Spedimex hungary, Sziró Kft., DuPont

 


Legfrissebb cikkek