Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Amíg a Miskolc Rally még jobbára az ismerkedés jegyében telt a Korda Racing versenyzőpárosai számára, bár két győzelmet így is bezsebelt a csapat, addig az Országos Rally Bajnokság második állomásán már támadó üzemmódba kapcsolnak a csapat versenyzői.

Meglehetősen mozgalmasan telnek a Korda Racing utolsó áprilisi napjai, hiszen alig több mint egy héten belül nem kevesebb, mint 6 különböző versenyen vesz részt a csapat. A múlt hétvégén a Skoda R5-össel a Cseh Nemzeti Bajnokság, a Sumava Mogul Rallyn vettek részt, miközben a motoros tagozat két részre szakadt, Linninger Patrik Kaposváron, az MX Mania Motocross futamon állt rajthoz, addig a többiek az Endurocross bajnokság harmadik, tokodi állomásán törtek babérokra. A hónap utolsó napjaiban sincs lazsálás, hiszen az előttünk álló hétvégén az első osztályú rali bajnokság mezőnye az Ózd Rallyn, a másodosztály pedig a Salgó Rallyn méri össze erejét. Zárásként pedig következik az elmaradhatatlan május 1.-i őrület, a Budapest belvárosában megrendezésre kerülő Nagy Futam, melyről a Korda Racing idén sem hiányozhat.

Korda Erik: - Felpörögtek az események a csapat körül, de egyelőre jól viseljük a fokozott terhelést. A múlt hétvégén visszatérünk a Cseh Nemzeti Rally Bajnokságba, a legendás Sumava Rallyn Daniel Landa küldte harcba a Skoda Fabia R5-öt, miközben motorosaink itthon két különböző helyszínen csatáztak. Kedden Velencei Ádámmal már a Hyundai i20 R5-tel készültünk a hétvégi Ózd Rallyra, ami úgy tűnik nagyon hasznos volt, Ádám sokat gyorsult, így mindannyian bízunk benne, hogy a számára félig meddig hazainak számító verseny végén felállhat a dobogóra.. Sajnos Alberti Szabiék nem fognak tudnak rajthoz állni Ózdon, Miskolcon felütötte a fejét egy műszaki hiba, és nem érkeztek meg időben a szükséges alkatrészek így az utolsó pillanatban visszavonulót kellett fújniuk. Vizelli Kareszéktól nem várhatunk többet, mint amit Miskolc Rallyn mutattakJ, hiszen Kareszék a legjobb hátsókerekes páros voltak a szezonnyitón, ezzel most is megélednénk! J Balics Ákos immár a verseny gátlókkal a felvértezett Hondával érkezik Ózdra, és a miskolci ismerkedés után ő is támadó üzemmódba kapcsol. Az erőltetett menet számunkra majd hétfőn este zárul, hiszen idén is részt veszünk a május elsejei Nagy Futamon. A Korda Racinget ezúttal Velenczei Ádám képviseli a Hyundai-jal, de még az sem kizárt, hogy a Skoda Fabia R5 is felbukkan Budapest belvárosában! J


Velenczei Ádám - Szedő Csaba, Hyundai i20 R5 (ORB #14): - Jól sikerült a keddi tesztünk, úgy érzem kihoztuk belőle, amit lehetett. Nagyon sokat állítottunk az autónk, próbáltunk minden irányba elmenni. Az elsődleges célunk az volt, hogy a difin tudjunk állítani, de emellett a gátlókkal és stabilizátorokkal is sokat foglalkoztunk, a Korda Racing mindenben maximálisan a segítségünkre volt. Az Hyundaion rengeteg állítási lehetőség van, de egy jó kiindulási alapot raktunk össze. Összességében 40-45 km-t mentem az autóval és úgy érzem sokat gyorsultunk, sokkal jobb, mint legutóbb. Bizakodó vagyok, mert Miskolcon is voltak jó részeredményeink, így ha kamatoztatni tudjuk, amit gyorsaságban előreléptünk, akkor egy dobogós helyben is reménykedhetünk. Ami kicsit aggaszt az az időjárás, folyamatosan nézzük az előrejelzéseket és imádkozunk, hogy ne essen, mert akkor az eddigi tapasztalatainkat jóformán dobhatjuk a kukába. Vizes pályán inkább a budapesti nagy futamon mennénk, hatalmas megtiszteltetés hogy idén mi is részesei lehetünk ennek a rendezvénynek, ezúton is köszönjük a Korda Racingnek a lehetőséget.

Vizelli Károly – Nagy Péter, Lada VFTS (Rallye2 #206): - Ugyanúgy készültünk erre a versenyre is, ahogy az összes többire, az utolsó pillanatig dolgozunk az autónk. A héten még le kellett műszakiztatni, mert lejárt a vizsgája, úgyhogy a Salgó Rallyn már sport rendszámmal megyünk. De nem csak ez lesz újdonság, a fedélzeten is lesz változás, mivel régi új navigátorom, Nagy Péter ül vissza mellém. Nem hinném, hogy sok időt kellene töltenünk az ismerekedéssel, hiszen Peti az elmúlt egy évben is ott volt velünk, és mentünk is együtt egy keveset. Minket annyira nem izgat az időjárás, ha esik, ha fúj, mi támadni fogunk. Az autón sikerült kijavítani a Miskolcon tapasztalt hibákat és bízunk benne, hogy nem jönnek elő újabbak. Az eredményekkel számszerűleg nem foglalkozunk, az a legfontosabb, hogy a verseny minden gyorsaságiján kihozzuk magunkból a maximumot.

Balics Ákos - Vigh Sándor (Rallye2 #241): - Sajnos a miskolci futamot nem sikerült befejeznünk a lengéscsillapító hibája miatt, így a bajnokság szempontjából értékes pontokat vesztettünk az évadnyitó versenyen, nem beszélve a szintén elmulasztott lehetőségről, hogy még több versenykilométert gyűjthessünk az autóval. Nem csüggedünk, csak előre tekintünk és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a hétvégéből. Az autónk a Salgó Rally előtt ismét fejlődött egy picit, végre elkészültek a felújított verseny lengéscsillapítók, minek köszönhetően sokkal stabilabb lesz majd az autó. Sikerült a gyújtást is beállítani és remélhetőleg a motortúlmelegedési problémát is orvosoltuk. Van azonban még gyenge pontja az autónak, az pedig a sebességváltó. A végsebességünk jelenleg 145 km/h, ami a tempós magyar pályákra kevés. Salgó után a váltót vesszük kezelésbe és bízom benne, hogy a szezon közepétől már egyre kevesebb dolog hátráltatni minket abban, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. Soha nem versenyeztem még a salgói pályákon, így már nagyon várom, a pályabejárást. Szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni ebből a versenyből.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, K-P-K TransCoop Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, , BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS BelsőTér Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Procomtec Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész,Total Quality Control Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Dezső Bt, Bialabok Alexandra, Szalai International Kft, STEIN Villamos Kft, Doktor Természet Kft, Régió Center Kft, Auner Motorsport


Legfrissebb cikkek